Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ewa Heidvall

Spännande in i kaklet - Dags för näst sista VC-stoppet

11 MAR 2022 18:40
Efter ett mästerskapsuppehåll har det nu äntligen åter igen blivit dags för puckelvärldscup. Fyra svenska herrar är på plats i Chiesa in Valmalenco i Italien och pallplatser i totalen ska jagas.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2022 18:40

Efter ett mästerskapsuppehåll har det nu äntligen åter igen blivit dags för puckelvärldscup. Fyra svenska herrar är på plats i Chiesa in Valmalenco i Italien och pallplatser i totalen ska jagas.
 
Walter Wallberg, Åre SLK, Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, och Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, har i veckan varit på plats i italienska Chiesa in Valmalenco för att förbereda sig inför säsongens näst sista parallellpuckeltävling.
 
– Backen är brant och har ganska små pucklar, så det är lite svårt att åka fort. Det finns inte så mycket att rädda sig på. Vi har kört mycket paralleller på träningen och min gissning är att det kommer bli en stökig och rolig tävling, säger Ludvig efter ett träningspass.
 
Med bara tre tävlingar kvar är det mycket som står på spel. Både individuella pallplatser, men också placering i totala världscupen.
 
I dagsläget ligger Walter trea i både puckel, parallellpuckel, och totala puckelcupen. Men allt kommer avgöras i de sista tävlingarna.
 
I parallellcupen jagas Walter närmst av lagkompisen, och förra årets trea i totalcupen, Ludvig Fjällström som bara ligger bara sex poäng bakom på en fjärdeplats.

Kvalet börjar klockan 12:50 och det följer du bäst via FIS livetiming

Sen kan du bänka dig framför skärmen för finalerna drar igång klockan 15:00 och sändingarna börjar 14:50 på Viaplay vinter.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link