Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse för puckeltävling i Idre Fjäll – över 100 anmälda

16 NOV 2022 11:37
I helgen är det tävlingspremiär för puckelsäsongen i Sverige. Idre Fjäll står som värd för FIS OPN 19-20 november som arrangeras av Åre SLK tillsammans med Ski Team Sweden Moguls och redan nu är över hundra anmälda från sju nationer.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2022 11:37

Helgen 19-20 november kommer över hundra puckelåkare tävla i FIS OPN i Idre Fjäll. Det är två tävlingsdagar med singelpuckel både lördag och söndag. 

– Att vi kan ha en FIS OPN-tävling i Idre Fjäll så här tidigt på säsongen betyder väldigt mycket. Flera lag, bland annat svenska landslaget, har varit i Idre Fjäll på försäsongsläger, och att då kunna knyta ihop säcken med en tävling i samma backe innan världscup och Europacupen drar igång är inte alls dumt.

Att det är en FIS OPN-tävling innebär att det delas ut FIS-poäng samtidigt som tävlingen är öppen för alla som vill åka som har FIS-licens. Antalet poäng som delas ut baseras på hur duktiga åkare som är med och tävlar.

Sverige, Frankrike, Australien, USA, Irland, Sydafrika och Kanada är representerade bland de i dagsläget 103 anmälda åkarna.

Tävlingen kommer livestreamas på Ski Team Sweden Moguls Youtubekanal.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link