Hoppa till sidans innehåll

Svensk trippel i Duveds EC-premiär

22 JAN 2022 16:40
Det blev en riktig smakstart för det svenska Europacuplaget i puckel när det var premiärtävlingar i Duved. Helsvensk pall, där Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski Club, vann finalen före Marcus Rutgersson och Emil Holmgren, båda Åre SLK.
  • Uppdaterad: 22 JAN 2022 16:40

Redan i det inledande kvalåket visade Rasmus prov på mycket bra åkning. Snabbt, men ändå stabilt och hoppen satt som de skulle. I finalen gick han ut som sista åkare och visade att kvalinsatsen inte var någon tillfällighet.

Satte ett nytt kanonåk och gav inte konkurrenterna skuggan av en chans. Poängen 78,66 var mer än fyra poäng bättre än tvåan Marcus Rutgersson.

Jag vet inte riktigt vad som hänt, jag har helt enkelt bara tagit ett kliv i min utveckling. Tidigare kunde jag åka så här snabbt, men då kändes det lite osäkert. Nu har jag kontroll och stressar inte upp mig om det blir små missar, säger en mycket nöjd Rasmus efter segern i premiären.

Svensksuccén fullbordades när hemmaåkarna Marcus Rutgersson och Emil Holmgren slog till med att vara tvåa, respektive trea. En helsvensk pall och Europacuptränaren Fredrik Sätherberg kunde glädja sig åt framgångarna.

Riktigt roligt, en bra dag och dessutom hade vi fler åkare som körde riktigt bra. Även om det var surt för My Bjerkman (Gefle Freestyle) att vara fyra och strax utanför pallen så tog hon ett steg framåt och visade att hon är på rätt väg.

Damtävlingen vanns av fransyskan Fantine Degroote, före holländskan Laura Berghius och på tredje plats återfanns tjeckiskan Eliska Coufalova.

Under söndag väntar parallellpuckel i Duved innan Europacuplagen drar vidare till Finland för nya tävlingar.

Svenska Spels Hejapriset som delas ut till bäst placerade svenska herre och dam gick följaktligen till Rasmus och My, vilket innebär att de får 10 000 kronor var att dela med respektive klubb. Både Landskrona Ski Club och Freestyle blev alltså också två stora vinnare vid Europacuppremiären.

Resultat Herrar Europacup puckel Duved

Resultat Damer Europacup puckel Duved

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link