Hoppa till sidans innehåll

Tränarutbildning i puckel skapar mervärde

05 JAN 2022 09:14
Svensk tränarutbildning i puckel samlar varje år ett stort antal intresserade personer och säsongens upplaga var inget undantag. 26 deltagare deltog i utbildningen, vilket lovar gott för sportens framtid.
  • Skapad: 05 JAN 2022 09:14

STUP, som utbildningen kallas till vardags, består av en barmarksdel och sedan en snödel, där barmarksdagarna inleds under hösten och sedan några månader senare när snön och vintern gjort entré genomförs vinterdelen.

Utbildningen innefattar tre olika delar, från steg ett till tre. Vid utbildningstillfällena är samtliga tre steg samlade på samma ställe, men med separat utbildning för varje nivå.

Utbildningen är en del, sedan innebär också när vi alla är på samma ställe vid samma tidpunkt att det blir ett naturligt byggande av nätverk. Ledare från hela Sverige träffas. De nya lär känna de som varit med under en tid och vice versa, vilket ger ett mervärde, säger Robert Hansson.

Säsongens utbildning genomfördes innan de nya restriktionerna trädde i kraft, vilket möjliggjorde fysiska möten och träffar.

Utbildningen består av fyra olika delar: Ledarskap, träningslära, skidåkning, livsstil och hälsa.

Alla delar är viktiga, men initialt lägger vi stor vikt vid pedagogik och metodik. Det är lite av grunden för att kunna förmedla och delge kunskap. Ledare ska utvecklas som tränare i puckelpist, men även sitt ledarskap med åkarna, säger Robert.

Barmarksdelen var förlagd till Bosön och snödelen till Idre. 2022 blir det ny utbildningsrunda i STUP.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link