Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Tre åkare slutar: "Det gör ont att lämna laget"

25 OKT 2022 12:00
Just nu är landslagets tio åkare på plats i Idre Fjäll för att göra sig redo inför tävlingssäsongen som drar igång redan 19-20 november med FIS Open i Idre Fjäll.
  • Skapad: 25 OKT 2022 12:00

Landslagets samtliga tio åkare har åkt puckel i Idre senaste veckan. Walter Wallberg, Åre SLK, Ludvig Fjällström, Åre SLK, Albin Holmgren, Åre SLK, Filip Gravenfors, Åre SLK, Emil Holmgren, Åre SLK, Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, Moa Gustafson, Värmdö Freestyle MT, Lea Hedberg Lyckman, Värmdö Freestyle MT, Linus Öjelind, Luleå FF och Robin Olgård, Åre SLK utgör puckellandslaget 2022/23.

Strax innan säsongen valde några åkare att avsluta sina landslagskarriärer. Där ibland My Bjerkman, Gefle Freestyle, som har samlat på sig 15 pallplatser i Europacupen genom åren.

– Så länge jag kan minnas har puckel varit en del av mitt liv och det roligaste jag vetat om. Det har varit en stor ära att få vara med i landslaget. Landslaget har nästan varit som en familj och det gör ont att lämna det. Men jag valde att sluta när glädjen för sporten försvann och det kändes som att jag endast tränade för att jag var tvungen och inte för att jag ville. Det var ett tufft beslut för mig eftersom att jag alltid känt att puckel är en del av mig, säger My Bjerkman.

Även John Mattsson, Sunne AK, som har åtta topp tio-placeringar på Europacupen har valt att lämna landslaget. Han har istället valt att fokusera på studier.

– Anledningen till att jag slutar är att jag inte riktigt har något sug för att åka skidor och tävla längre, och att läsa vidare har stått på agendan länge. Jag har börjat plugga till civilingenjör i Umeå och känner att det är ett bra beslut, men vi får se hur mycket jag saknar skidor när snön kommer, säger han.

Marcus Rutgersson, Åre SLK, har också valt att sluta i landslaget. Han har stått på pallen två gånger i Europacupen och berättar att det är på grund av bristande glädje och motivation att hålla en tillräckligt hög nivå som han väljer att sluta. Men det betyder inte att det är det sista vi sett från Åre-åkaren.

–  Nu är planen att jag ska fortsätta att tävla och träna men inte riktigt på samma nivå. Jag kommer att åka hela säsongen med skidgymnasiet och tävla i Svenska Cupen för att försöka hitta tillbaka till glädjen och motivationen. Sen får man se vad som händer i framtiden, säger han.

Ski Team Sweden Moguls önskar alla tre lycka till framöver och tackar för åren de varit en del av världens härligaste landslag.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link