Hoppa till sidans innehåll

Tre svenskar på pallen i Taivalkoski

03 FEB 2022 20:37
Tre svenskar på pallen i parallellpuckel i Europacupen i finska Taivalkoski. Filip Gravenfors, Åre SLK besegrade landsmannen Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski Club i finalen. Moa Gustafson, Värmdö FMT, blev trea i damklassen.
  • Skapad: 03 FEB 2022 20:37

Bara timmar efter att svenska puckelåkarna i OS varit i elden var det dags för nästa generation puckelåkare att visa framfötterna i Europacupen och på vilket sätt de gjorde det.

På herrsidan blev det en helsvenskt final, Filip och Rasmus hade en tuff fight i Duveds parallellpuckel och återigen blev det en dramatisk uppgörelse mellan de båda. Filip var strået vassare och kunde ta hem segern, men båda åkarna svarade för starka prestationer. Även i den lilla finalen var det svenskt på start. Linus Öjelind, Luleå Freestyle förening, åkte mycket bra under hela resan fram till semifinalen, men där stötte han på Filip som för dagen var omutlig.

I lilla finalen ställdes han mot koreanen Lee och det blev en jämn uppgörelse som koreanen slutligen kunde gå segrande ur och Linus fick nöja sig med en fjärde plats.

På damsidan var det också svensk representation på pallen. Tre svenska damer var på start och oturligt nog möttes My Bjerkman och Lea Hedberg Lyckman i åttondelsfinal, där det var Lea som lyckades bäst och gick vidare. Moa åkte övertygande i sina första åk, och när det var dags för kvartsfinal var det återigen dags för ett svenskmöte då hon ställdes mot Lea. Gustafson var för dagen den starkare av de två och tog sig vidare till semifinal, men där blev det stopp för henne i duellen med fransyskan Fantine Degroote. I den lilla finalen ställdes Moa mot hemmaåkaren Riikka Voiutilainen och där gjorde hon ett suveränt bra åk och gav inte finskan skuggan av en chans. Säkrade en pallplats och såg till att det blev palljubel på både dam- och herrsidan för det svenska laget.

Europacupen drar nu vidare till Sverige där det väntar tävlingar i Agnäsbacken, Västerbotten 6–7 februari och därefter blir det tävlingar i Hammarbybacken 11–12 februari.

Resultat herrar:

Resultat damer:

Program Europacupen:

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link