Hoppa till sidans innehåll

Walter vinnare även i Hammarbybacken

11 FEB 2022 18:59
Walter Wallberg, Åre SLK han knappt landa efter OS-sejouren i Peking innan det var dags att kasta sig ut i puckelpisten igen. Europacup i Hammarbybacken och den olympiska mästaren, kom, sågs och segrad.
  • Skapad: 11 FEB 2022 18:59

Efter några hektiska dygn för den olympiska guldmedaljören, efter hemkomsten till Sverige, var Walter tillbaka i den miljö där han trivs som allra bäst och publiken som sökt sig till Hammarbybacken blev inte besvikna.

Parallellpuckel i Europacupen och hela det svenska A-landslaget fanns på plats och mycket riktigt blev det också en helsvensk affär på herrsidan, men killarna i svenska B-landslaget som firat stora triumfer i Europacupen senaste veckorna gav sig inte utan en riktig fight.

Slutligen blev det en helsvensk final, mellan två Åre SLK:åkare. Walter Wallberg på den ena sidan och Filip Gravenfors på den andra. Sin vana trogen gav Filip absolut allt och höll jämna steg med olympiske mästaren, men slutligen var det Wallberg som ändå var starkast.

Roligt att komma hem och köra med resten av grabbarna, bra för sporten vi kan få visa upp oss mitt i Stockholm, sedan är det alltid roligt att vinna, sa Wallberg efter segern.

Landskrona Ski Clubs, Rasmus Stegfeldt kunde i lilla finalen besegra Ludvig Fjällström, Åre SLK, och kunde därmed lägga beslag på tredjeplatsen.

På damsidan blev den en tysk dubbel genom, Sophie och Hanna Weese som var etta och tvåa. På tredje plats hittade vi holländskan Laura Berghaus.

Bäst av de svenska damerna lyckades Moa Gustafson, Värmdö FMT som slutade femma, vilket innebar att Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor till vardera bästa herre och dam gick till Walter och Moa.

Under lördag väntar nya tävlingar i Hammarbybacken och återigen finns hela den svenska puckeleliten på plats när det är parallellpuckel ingående i Europacupen.

Resultat damer:

Resultat herrar:

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link