Hoppa till sidans innehåll
Foto: Harald Marbler

Walter Wallberg på pallen igen - 2:a i Tremblant

08 JAN 2022 21:27
Efter fredagens svenska framgångar för Walter Wallberg fortsatte puckeltävlingarna i Tremblant på lördagen med nya framgångar för Walter som tog helgens andra andraplats.
  • Uppdaterad: 08 JAN 2022 21:27

Walter Wallberg, Åre SLK, tog en andraplats på fredagen, och när det var tävlingsdag nummer två i kanadensiska Tremblant hade framgångarna lämnat mersmak.

Walter tog sig vidare från kvalet som sexa, och kom tillslut åter igen på en fin andraplats med 82,66 poäng. Den ständige Mikaël Kingsbury från Kanada tog hem segern.

– Det börjar ta sig nu men framför allt är det hoppen som börjat sitta. Tidigare har jag fått lite dåliga landningar på tian men nu sitter de bra, sa Walter efter tävlingen. 

Och för att kunna ta nästa steg i sin utveckling och stå högst upp på pallen vet Walter vad som behöver göras. 

– Kingsbury gör ju en extra snurr på övre hoppet, sen lite renare åkning. Så det är där jag måste höja mig för nästa steg, säger han. 

Ludvig Fjällström, Åre SLK, tog sig också vidare från lördagens kval. Men Ludvigs finalåk räckte tyvärr bara till en 15:e plats med 76,87 poäng även om det var en förbättring från fredagens tävling.

– Jag gjorde det jag ville göra. Jag bytte trick för att sätta första landningen, åkte fortare och renare men jag fick inte betalt. Jag är ändå nöjd med hur jag la upp och genomförde det, sa Ludvig efter tävlingen. 

Albin Holmgren, Åre SLK, slutade på en 32:e plats. 

Nästa tävling är det dubbla tävlingar i klassiska Deer Valley, USA, 13-14 januari. Det blir den sista tävlingshelgen innan OS.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link