Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ewa Heidvall

Walter Wallberg på pallen igen - Tredjeplats i Italien

12 MAR 2022 16:32
Tävlingsdagen inleddes med lite dålig sikt vilket ledde till små förseningar. Men när parallelltävlingen drog igång inledde de svenska åkarna starkt, och allra bäst gick det för Walter Wallberg som åter igen stod på pallen.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2022 16:32

Det var parallellpuckel i Chiesa in Valmalenco i Italien. Walter Wallberg, Åre SLK, Ludvig Fjällström, Åre SLK, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, och Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, tog sig alla vidare från sextondelsfinalerna. 

När allt var klart var det Walter som gjorde bäst från sig och han knep tredjeplatsen efter att ha åkt ut mot Ikuma Horishima som tog dagens andraplats. Det blev säsongens femte pallplats för Walter.

– Det är alltid kul med pallen men frustrerande mot Ikuma. Jag var lite sen i starten sen försökte jag släppa på över den branta delen och det var lite otaktiskt kanske, men jag lär mig fortfarande, sa Walter efter tävlingen. 

Innan dess ville det sig tyvärr så att det blev två helsvenska åttondelsfinaler där Felix ställdes mot Ludvig och Walter mot Oskar.

Garanterat två svenska åkare klara för kvartsfinaler alltså. Det blev Ludvig som tog hem mötet mot Felix, och Walter i mötet mot Oskar. Walter åkte samlat och fort samtidigt som Oskar tyvärr åkte ur och fick DNF.

I sin kvartsfinal ställdes Ludvig mot Benjamin Cavet, Frankrike, och Walter mot Pavel Kolmakov, Kazakstan.

Ludvig fortsatte med sin samlade åkning, och även om han fick lite knäsläpp i mittenpartiet höll han ihop det fint och tog sig vidare.

I Walters kvartsfinal visade han att han verkligen är tillbaka på riktigt hög nivå och tog sig kontrollerat och snabbt i mål.

Ludvig mötte Mikaël Kingsbury, Kanada, i semifinalen. Där fick Mikaël till ett av sina bästa åk för dagen samtidigt som Ludvig fick ett slag strax innan andra hoppet och tappade kontrollen.

När Walter ställdes mot japanen Ikuma Hiroshima i sin semifinal gick det undan. Både Walter och Ikuma satte upp en enorm fart. Tyvärr höll det inte hela vägen för Walter som åkte ur.

Därmed blev det åter igen ett helsvenskt möte. Ludvig skulle ställas mot Walter i lilla finalen. Efter första hoppet tappade Ludvig kontrollen samtidigt som Walter gjorde ett rent åk, och därmed var det Walter som slutade på pallen med en tredjeplats.

Ludvig blev alltså 4:a, Felix 10:a och Oskar 16:e. 

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link