Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet puckel


Har din förening spännande idéer om hur barn- och ungdomsverksamheten skulle kunna utvecklas? Ansök om Idrottslyftsbidrag för att göra dessa idéer till verklighet!

Alla föreningar som är anslutna till Svenska Skidförbundet kan söka Idrottslyftsbidrag för att kunna genomföra olika spännande projekt.

Läs mer: Idrottslyftet allmän information

Från och med 2017 fördelas idrottslyftet för Svenska Skidförbundet så att vissa medel är direkt sökbara för föreningar medan övriga pengar finns för nationella projekt via grenrådet. Projekt inom Idrottslyftet ska, både på nationell och föreningsnivå, utgå från Svenska Skidförbundets fyra kärnvärden:

 

Jämlikhet – deltagande på lika villkor utifrån individ
Hållbarhet – både i fysisk och psykisk tränings- och tävlingsmiljö
Livsstil – inspirera till en aktiv fritid på snö som skapar ambassadörer
Livslång – skid- och snowboardverksamhet för bredd och elit – hela livet

Fokusområden

Under perioden 2017–2019 har vi valt att prioritera ansökningar som gäller följande fyra fokusområden:

 • Ledar-/tränarutbildning
 • Utveckla träning
 • Utveckla tävling
 • Utveckla förening

Från och med 2017 fördelas idrottslyftet så att vissa medel är direkt sökbara för föreningar medan övriga pengar går till nationella projekt via grenrådet.

IL – Föreningsstöd 2017

Jämlikhet – Utbildning för ledare, tränare och föräldrar som lägger grunden till att alla har rätt delta på lika villkor och med samma rättigheter oberoende av etnicitet, nivå, kön eller ålder. Barntränarutbildning i samarbete med andra föreningar och/eller "Jump and bump" för ledare för barn upp till 12 år.

Livslång – Skapa träningsmiljöer puckelbygge för barn och ungdomar i form av miljöer som skapar trygghet, säkerhet och gemenskap

IL – Nationella projekt 2017

Hållbarhet – projekt som utvecklar organisationsstrukturen som t.ex. en väl fungerande styrelse med tillhörande arbetsgrupper. Skidor vill, Svenska Skidförbundets dokument, Blågula vägen, för respektive gren, skapar en stabil grund för respektive verksamhet. Puckelrådet ska stöttas i sitt arbete för att skapa en långsiktig plan, utbildningsplan för tränare i alla åldrar och nivåer. 

Livsstil – Nya träningsverksamheter som främjar förflyttningen från triangel till rektangel. Förädla och behålla YMG samt barn- och ungdomsverksamheten. Nya tävlingsformer som främjar utveckling och allsidig träning som ska leda till en livslång relation till skid- och snowboardidrott oavsett ambitionsnivå.

För att ansökan ska bli godkänd måste följande krav uppfyllas:

 •  Medlemsavgift till Svenska Skidförbundet är betald.
 •  LOK-stöd ska vara rapporterat.
 •  Utbildning och utvecklingstimmar rapporterade till SISU Idrottsutbildarna
 •  Återrapportering av fjolårets eventuella idrottslyftpengar
 •  Föreningen ska satsa egna medel i satsningen.

Ansökan

Skicka in er ansökan via Idrottonline

 • Namn på projektet.
 • Om ansökan gäller utbildning, ange deltagarnas namn. 
 • Start och slutdatum för projektet.
 • På samtliga ansökningar, ange en detaljerade budget. 
 • Mål och syfte samt en handlingsplan.

Återrapport

Godkända Idrottslyftsprojekt följs av ett återrapporteringskrav inom angivet datum. Återrapportering görs via föreningens IdrottOnline-sida.

När er förening har fått en Idrottslyftsansökan godkänd så skapas automatiskt ett återrapporteringsformulär. Det är föreningens ansvar att, så fullständigt som möjligt, fylla i återrapporten.

För att en återrapport ska bli godkänd måste antal unika deltagare (ålder samt kön) och använt belopp redovisas. Beskriv även satsningens genomförande och bifoga gärna bilder.

Uppdaterad: 17 FEB 2017 09:43 Skribent: SSF

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link