Hoppa till sidans innehåll

Dags för VC-helg nr. 2

15 JUL 2009 21:19
Denna helg går tävlingarna i tyska Markkleeberg. Svenska laget är denna gång 7 åkare.
  • Skapad: 15 JUL 2009 21:19

Sverige har inte varit utan pallplats någon gång dom sista 2 år och den sviten tänkte man behålla. Den svenska truppen är nu på väg ner till Markkleeberg för att på fredag köra en prolog på 10 km skate, lördagen är det sprint 200 m och söndagen är det jaktstart som gäller.

Truppen består av följande åkare

Herrar senior: Tobias Westman IK Stern, Markus Jönsson Alliansloppet SK, Robin Norum IFK Umeå, Joakim Engström IFK Mora, Anders Svanebo Stockvik
Damer senior: Hanna Seppas Eksjö SOK
Herrar junior: Anton Lindblad Club Ski & Run
Ledare: Johan Ericson Förbundskapten, Björn Andersson service/teknik, Marcus Johansson service

Förbundskapten Johan Ericson säger att vi har ett starkt lag, en bred jämn trupp med många medaljchanser. Vi har aldrig varit på VC senaste två åren utan pallplats och det är även målet med denna tävling. Chans på pallplats i alla klasser. Störst i prolog och jakten då vi saknar Maria Magnusson i sprint. Spännande med säsongspremiär för Tobias Westman. Jaktstarten passar oss bättre än masstart som det var i kroatien. Stora förhoppningar på Hanna Seppas igen. Starkaste åkaren av alla i WC och med sådan lång prolog kommer hon ha bra guldchans även i jaktstarten. Anton Lindblad, Anders Svanebo och Joakim Engström har nu också fått lite mer rutin och kommer att ta för sig betydligt mer denna gång. Våra unga veteraner Markus Jönsson och Robin Norum förväntar jag inom topp 6 i jakten.

Just nu övernattar truppen i Lund på ett lite udda men charmigt vandrarhem ombord på ett tåg, men kommer under torsdagen köra ner till Markkleeberg det kommer att komma löpande rapporter här hela helgen. På bilden nedan ser ni Anton och Markus utanför tåget.

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info