Hoppa till sidans innehåll

Första VM-medaljen till Sverige

10 SEP 2009 21:57
Det blev brons till Sverige i torsdagens stafett efter en bra taktiskt körning.
  • Skapad: 10 SEP 2009 21:57

Italien vann före Norge medan Tobias Westman spurtade till sig en bronsplats till Sverige. I onsdagens sprint hade Westman centimeterna emot sig, idag var de på hans sida.

Joakim Engström körde stenhårt på första sträckan och tillsammans med Italien och Norge rykte de ifrån de andra länderna och de andra lagen fick släppa en efter en. Det kräver sin åkare att på en enbart sex kilometer helt flack bana rycka ifrån så som Engström gjorde.

Andra sträckan som Robin Norum körde kom dock Ryssland, Frankrike och Ukrania till slut ikapp trion och sex lag gav sig iväg på den tredje sträckan som alltså Tobias Wesman körde för Sverige. För Ítalien körde tvåan ifrån sprinten Emanuele Sbabo, Norge hade en revanschsugen Ragnar Bragvin Andresen. Ragnar som slutade fyra i sprinten och var besviken över det då han vunnit det mesta tidigare i VC. Även Ryssland och Frankrike hade erkänt duktiga spurtare.

Hela tredje sträckan blev en avvaktande åkning och avgjordes med en rikigt hård spurt. Och där körde Westman rikigt bra och tog hem Sverige första VM-medalj på detta VM.

Under fredagen är det 5 km klassiskt backrace. Det svenska laget är då Tobias Westman, Anders Svanebo, Joakim Engström samt Robin Norum bland herrarna. Hanna Seppas och Anton Lindblad kör också dam- resp herrjuniorklasserna.
-Vi ser med tillförsikt fram emot de sista två loppen De största medaljchanserna har vi nog på lördagens masstart i fristil då Hanna Seppas fås ses som en av favoriterna, säger Johan Ericson, svensk förbundskapten.

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info