Hoppa till sidans innehåll

Första start är nära nu

17 JUL 2009 14:34
4 timmar innan starten kommer här senaste rapporten om hur åkarna känner sig inför start.
  • Skapad: 17 JUL 2009 14:34

Förbundskaptenen Johan Ericson rapporterar här efter att ha sett åkarna under förmiddagsträningen.

Förbundskaptenen Johan Ericson rapporterar här efter att ha sett åkarna under förmiddagsträningen.

Nu är det tävlingsdag och det märks på våra åkare. Efter gårdagens hånande av coachen om diverse boende på vandrarhem i form av ett avställt tåg med hytter som var mindre än coachen och diverse andra upptåg så har stämningen förbytts.

Utrustningen testades både två och tre gånger för att försäkra sig om att allt funkar helt perfekt. Det var tydligt att alla var laddade och såg fram mot kvällens lopp. Svanebo såg mycket stark ut på värmningen och största problemet för honom var att få skidorna att greppa i asfalten när han tryckte på för fullt. Som vanligt har Westman smugit omkring och sett halvt döende ut och antytt att han inte har någon kraft men när han väl tryckte på nu på morgonen så såg det riktigt bra ut och detta är en av hans favoritbanor så det skulle inte förvåna om han återfinns mycket högt upp i resultatlistan ikväll.

Junioren Anton Lindblad hade en tuff resa i Kroatien förra världscuphelgen under masstarten och fick inte ut all sin åkning så han ser verkligen fram mot prologen där han nu verkligen får chansen att åka ut för fullt. Vår serviceman och flerfaldige junior-VM-guldmedaljör Björn Andersson har hjälpt Anton under morgonen med både material och teknik tips. Björn med sin rutin och kunnande ger en härlig trygghet i laget då de vet att de har hjälp från en av de bästa teknikerna på plattåkning i världen. Engström, Norum och Jönsson såg vi knappt skymten av, de visste precis vad de skulle göra och körde en ordentlig värmning och allt funkade perfekt.

Vår sponsor från Casco och elitmotionär Marcus Johansson åkte med Hanna ett varv på uppvärmningen och har efter det varit helt slut och utslagen och Hanna sa att det kändes bra och tyckte det var skönt att bara rulla runt banan lite sakta så det ser verkligen lovande ut inför kvällen lopp när hon kommer att gå på för fullt. Lite oro infann sig i laget under lunchen då det började regna vilket gör att det blir mycket halt att åka men det mesta tyder på att det kommer torka upp igen till kvällen.

På bilden: Anders Svanebo, Hanna Seppas, Tobias Westman och en mini-Westman i bakrunden.

Skribent: Johan Ericson

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info