Hoppa till sidans innehåll

Pallplats för Sverige i VC igen

09 AUG 2009 20:40
Det är nu snart 3 år sen Sverige missade pallen på en VC-helg i rullskidor. Under söndags massstart i norska Kristiansund slutade Anders Svanebo 3:a.
  • Skapad: 09 AUG 2009 20:40

Svanebo slutade 3:a trots ett fall på den blöta asfalten. Efter att damerna och juniorerna hade kört sina masstartlopp kom regnet som gjorde det lite väl halt i en nerförsbacke så istället för masstart för herrarna blev det ett lopp med individuell start. Segrade gjorde Italienaren Alfio Di Gregorio som vanligt, övriga svenskar var Robin Norum 4:a, Joakim Engström 7:a och Markus Jönsson 11:a.

Men även tjejerna gjorde bra ifrån sig och var nära pallplatser. I damklassen slutade Hanna Seppas 4:a efter att ha dragit hårt delar av loppet och försökt rycka flera gånger, men blev ifattkörd av klungan gång på gång. Vår damjunior Jennie Jirhed slutade också på en fin 4:e plats.

Under lördagen kördes även sprint där flera av längdskidåkarna som var på plats i samband med Toppidrettsveka passade på att testa detta med riktig rullskidsprint med riktiga tävlingshjul. Flera av dom fick nog känna på att det inte är så lätt, vilket t.ex. den norska sprintspecialisten Ola Vigen Hattestad märkte då han blev utslagen i 1/8-dels finalen emot rullskidspecialisten Fatih Yuksel ifrån Turkiet.

Av svenskarna var det överaskande Teodor Peterson som gjorde mycket bra ifrån sig och slutade 3:a. Kanske vi får se Teodor på fler rullskidtävlingar nu? Anders Svanebo slutade 10:a, Robin Bryntesson 12:a, Emil Jönsson 16:a. Övriga svenskar kan ni se här

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info