Hoppa till sidans innehåll

Peter och Sandra kung och drottning på rullskidor

25 AUG 2009 10:15
SM i rullskidor avgjordes i lördags i samband med Alliansloppet. Sprintkungen Peter Larsson New Sweden spurtvann medans Sandra Hansson Uddevalla IS visade vilken otroligt stark klassiskt åkare hon är och vann överlägset.
  • Skapad: 25 AUG 2009 10:15

Med närmare 300 rullskidåkare på startlinjen visar det hur populärt tävlande börjar bli. Det var trots allt bara 3:e året som Alliansloppet kördes. Loppet växer för varje år, och förutom rullskidklasserna var det närmare 500 inlinesåkare också. Inlines och rullskidor är 2 sporter som går bra att köra tillsammans.

SM-klasserna lockande hela 150 startande och snabbast av alla var Peter Larsson som ju är en erfaren sprinter på snö, nu visade han även sin förmåga att köra taktiskt på asfalt. Dom var fem i klungan som gjorde upp om segern bland annat dom segrana från dom två sista årens lopp Daniel Tynell och Mattias Fredriksson och fjolårets tvåa Fredrik Byström.

Nu är ju SM i rullskidor inte bara seniorklasserna utan även juniorer och veteraner körde sina prestigefulla klasser.

Snabbast av juniorena H17-20 var rullskidlandslagets Anton Lindblad Club Ski&Run, men Marcus Johansson Borås GIF var inte många sekunder efter. Riktigt roligt att se att det var rätt så många juniorer som körde loppet. Bland juniortjejerna var det också skoj att se att Småland har lite åkare på rullskidor. För där vann Sofie Svensson IK Vista före Malin Svensson IK Vista.

Många veteraner satsar ju rätt så hårt på rullskidor då det är en sport som är lätt att träna året om och det inte är så svårt med material som det kan vara på längdskidor. Det är ju lätt att bara köpa dom snabbaste skidorna och tävla på lika vilkor. Det är också stor prestige att placera sig i VSM vilket den betydligt tuffare konkuransen visar samt det ökade antalet åkare jämfört med tidigare år.

H35 vanns utav Johan Lintzén Luleå Gjutararens IF vilket visar att det är inte bara i södra Sverige man satsar på att åka fort på rullskidor, utan även norröver har man kommit på att det är rätt så kul att tävla året om.
H40 hade en riktigt snabb åkare som segrare, nämligen Marcus Thormé OK Lindena som totalt sätt var 15:e man i loppet. Starkt jobbat och då vet jag att Marcus inte tränar stenhårt längre, så ännu bättre kan han nog.
H45 var en tät klass men segrade gjorde Patrik Sonehag IK Stern, men det var tät mellan dom 4 första åkarna. Ännu mer att kämpa om på nästa års SM alltså.
H50 vanns utav Peter Davidsson Hallsta IK, kanske skulle resultaten vart annorlunda om det inte vart för lite stavbrott, men det är ju tyvärr en del av sporten.
H55 var klassen där bröderna Tigerberg från Lidköping visade upp sig med Kent som segrare.
H60 var även där en klass där stavproblem avgjorde medaljutdelningen, men segrade välförtjänt gjorde Arvo Teppola IK Hakarpspojkarna.

Kompletta resultat

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info