Hoppa till sidans innehåll

Svenska Rullskidslandslaget inför WC premiären

01 JUL 2009 15:56
Till helgen så är det premiär i rullskidsvärldscupen.
  • Skapad: 01 JUL 2009 15:56

Uttaget är ett lag med både rutin och nykomlingar i. På herrsidan så representeras Sverige av Robin Norum, Andreas Svanebo, Joakim Engström och Markus Jönsson. På juniorsidan så åker Anton Lindblad och så är det Hanna Seppas som är vårt stora hopp på damsidan. Det finns flera mycket rutinerade åkare i laget såsom Robin Norum som var 2:a i den totala Världsupen förra året och även Hanna Seppas som tog en individuell 3:e plats på EM och vann sprintstafetten tillsammans med Maria Magnusson. Markus Jönsson har länge gjort finna placeringar bakom de absolut främsta och i år är det dags för honom att ta steget fram. Andreas, Joakim och Anton är helt nya och det ska bli mycket spännande att se vad de kan prestera.

Till helgen så är det premiär i rullskidsvärldscupen. Uttaget är ett lag med både rutin och nykomlingar i. På herrsidan så representeras Sverige av Robin Norum, Andreas Svanebo, Joakim Engström och Markus Jönsson. På juniorsidan så åker Anton Lindblad och så är det Hanna Seppas som är vårt stora hopp på damsidan. Det finns flera mycket rutinerade åkare i laget såsom Robin Norum som var 2:a i den totala Världsupen förra året och även Hanna Seppas som tog en individuell 3:e plats på EM och vann sprintstafetten tillsammans med Maria Magnusson. Markus Jönsson har länge gjort finna placeringar bakom de absolut främsta och i år är det dags för honom att ta steget fram. Andreas, Joakim och Anton är helt nya och det ska bli mycket spännande att se vad de kan prestera.

Oroslavje i Kroatien bjuder på varierande tävlingar och terräng. På fredagen avgörs prologen som är ett 7 km långt uppförsrace medan lördagens jaktstart över 30 km är helt platt. Är inte ovanligt att det är varierande typer av lopp me Kroatien kan erbjuda både uppför och plattlopp på samma ort vilket inte är helt vanligt. Det här med varierande typer av terräng är väl också lite utav tjusningen med rullskidor, man klarar sig inte bara med en stor motor man måste även kunna åka skidor och ta sig fram fort i platt terräng med mycket god teknik och även ha en riktig stor motor när man kommer till bergsetapperna i Alperna med målgångar på över 2000 meters höjd.

Laget har stora förhoppningar på att kunna göra riktigt bra resultat under helgen och ser fram mot tävlingarna och att återse konkurrenterna. Det svenska laget har ett bra samarbetet med det Norska laget som de kommer att åka ner med ihop och bo på samma hotell med. Det svenska laget hade nyligen med en av de Norska åkarna Ragnar Andresen med sig på ett läger där man utbytte erfarenheter vilket är viktigt när vi här uppe i Norden ska försöka äta in Italienarnas försprång. Italien är det ledande rullskidslandet i världen tätt följt av Ryssland med Tyskland på 3: plats. Sverige var 4:a i Nationscupen förra året och målet är att ta sig upp på pallen även i Nationscupen. Individuellt har vi redan toppåkare men vi har än så länge inte tillräcklig bredd i truppen. Hur det kommer att gå kommer vi att få en fingervisning om efter helgens premiär.

På bilden: Robin Norum och Marcus Jönson tränar med norska Ragnar Andresen. Foto Johan Ericsson

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info