Hoppa till sidans innehåll

Taggat lag i Rom

09 SEP 2009 08:14
Det svenska laget är nu på plats i Rom och är laddade inför kvällens första VM-lopp.
  • Skapad: 09 SEP 2009 08:14

Hotellet är bra, vädret är varmt och skönt, temperaturen är över 25 grader på dagarna. Rikigt rullskidväder alltså, men tävlingarna går hela veckan på kvällstid så värmen bör inte vara några problem för svenskarna.

Under tisdagen var hela laget förutom Tobias Westman och provkörde backen som skall köras under lördages backrace. Westman som inte kommer köra det loppet var hemma på hotellet och laddade för fullt inför onsdagens sprintrace, där han förväntas vara bäst av svenskarna.
- Med Westmans rutin och extrema fart tror jag han kan vara med och hugga bland dom bästa, säger förbundskapten Johan Ericson.

De övriga svenska har helgens längre distanser som främsta mål och visade riktigt bra racefart under tisdagens provkörning. Starkast av alla verkar Anders Svanebo vara.
- Vinner inte Svanebo på lördag slutar jag åka skidor, säger Joakim Engström.
Men även Engström visade god form så honom får vi nog se många år till i skidspåret.

Många andra länder kommer vara på plats med mycket duktiga åkare, ryssarna har ett starkt lag, fransmännen likaså. Bland herrarna är nog ändå Italien favoritlaget med världscupsledaren Alfio Di Gregorio, regerande världsmästaren i rullskidor, 8:a i vinterns välrdscup Giorgio Di Centa samt Valerio Checchi som favoriter.

Ikväll, onsdag, vid femtiden startar sprintkvalet och där räknas nog Ragnar Bragvin Andresen som storfavorit, men vi har förhoppningar på vår egen Tobias Westman också. Westman som i år bara vart med på en VC tävling i sprint, då slutade han 4:a trots att han hade vart förkyld en längre tid innan tävlingen. Så åka fort kan han.

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info