Hoppa till sidans innehåll

VM-Silver till Anton

11 SEP 2009 20:41
Anton Lindblad överträffade sig själv och vann silver i dagens backrace i klassiskt stil på 5 km.
  • Skapad: 11 SEP 2009 20:41

Efter halva loppet ledde Anton och var till och med före samtliga seniorer. Tappade sen lite men körde ändå till sig ett silver bara 2.59 sek efter Norrmannen Timi Andre Bakken.

Bland herrseniorerna slutade Robin Norum fyra och Anders Svanebo femma.

Anton Lindblad som tävlar för Club Ski&Run på rullskidor och OK Landehof på längdskidor är alltså en äkta Göteborgare som ni har tagit sin första VM-medalj. Det är härligt att se att det går att få fram bra skidåkare även från snöfattiga områden. Anton var även 2:a i Boreloppet som avgjordes i Torsby Ski Festival i slutet av augusti. Imorgon lördag är det 15 km fristil som gälleri ett äkta backrace, där det först är ca 5 km flack sen brantar det till rejält i 10 km. Där har Anton som ni ser på bilden nedan klar medaljchans igen.

Anton Lindblad

Förbundskapten rapporterar nereifrån Italien att han är mycket glad över Antons mycket fina körning, men samtidigt är han ledsen över att det inte räckte riktigt ända fram för Robin Norum och Anders Svanebo som slutade fyra resp femma.

Resultaten i herrklassen ser ni nedan
1 Eduard Kovyashov RUS 12.53
2 Simone Paredi ITA 12.48
3 Giorgio Di Centa ITA 12.55
4 Robin Norum SWE +14 sek
5 Anders Svanebo SWE +17 sek
13 Joakim Engström SWE +50 sek
20 Tobias Westman SWE +1.10 min

Robin var vid 3 km fortfarande före Di Centa men orkade tyvärr inte hela vägen. Men det är ett rikigt laddat gäng som nu är revaschsugna inför morgondagens masstart. Mest laddad inför morgon dagen är med all säkerhet Markus Jönsson som inte har åkt något under veckan utan helt koncentrerat på lördagens lopp.

-Jag har stora medaljförhoppningar imorgon lördag, säger Johan Ericson. Dels Markus och dom övriga herrana som alla har chansen nu när dom är i riktigt toppform. Men störst guldchans har ändå Hanna Seppas som är fruktad av dom andra nationerna när det gäller rikigt tung fristillsåkning i bergen.

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info