Hoppa till sidans innehåll

Hanna Seppas vinnare i Kroatien

18 JUN 2012 07:56
Glada besked om svenska framgångar från WC-premiären i Oroslavje har nått oss.
  • Skapad: 18 JUN 2012 07:56

Det var ett helt annat klimat som möte oss i Oroslavje strax norr om Zagreb när vi kom fram i torsdags än vad vi är vana vid. Efter en ganska kall försommar hemma så var det nu närmare 30 grader i skuggan och det gick inte att hitta ett moln på himlen.

Värmen var dock inga problem utan lördagens backrace blev en framgångsrik dag för de svenska åkarna. Banan i Oroslavje är drygt 10 km lång och stiger 560 meter så det är en medelbrant stigning man har att ta sig ann och med värmen som råder så blir det extra tufft. Så här beskrev Anders Svanebo loppet på sin Blogg:

"Fick ett bra besked idag, lyckades knipa ett silver i dagens backrace här i Kroatien på 10 km masstart. Loppet artade sig som så att jag tog täten i 2km från start innan jag klev åt sidan och lät de andra i klungan dra. Väntade till 5km innan jag gjorde mitt första ryck. Kvar blev då jag samt 2st italienare. Simone Paredi samt Sergio Bolnaldi. De sista 5km upp till målet kom att gå fort. Försökte dra hårt och fick en lucka vid 2 tillfällen. Med 2km kvar såg jag att Paredi fick slita lite och vid 1km kvar så släppte han! Kvar vara bara jag och Bolnaldi. Tyvärr hade jag bränt lite för mkt krut så jag fick surt nog ge mig sista 500m. Förbannat! Bara hem och träna på sådana situationer!"

Marcus Johansson och Samuel Norlen var med i täten fram till ca 5 km där de fick släppa när Anders Svenbo la in sitt första riktiga ryck. Marcus och Samuel höll i bra och Marcus blev till slut 5:a och Samuel 7:a.

I damklassen så visade de två svenska tjejerna Hanna Seppas och Marika Sundin bra form. Hanna gick tidigt upp i täten och drog hårt och en efter en så fick konkurrenterna problem. Längst hängde ryskan Ksenia Kondohova med men vid 5 km fick även hon släppa. Det hade tagit hårt på ryskan att hänga med så länge och efter ett tag så var Marika åter ifatt henne. Hanna fick slita hårt i värmen men höll undan och tog årets första Världscupseger. I spurten om andraplatsen så fick Marika ge sig mot Ksenia. Sammanfattningsvis så kan man säga att det var en mycket stark start på WC helgen!

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info