Hoppa till sidans innehåll

Maria Magnusson 2:a i sprinten

08 JUL 2012 12:08
Världscupen i Markkleeberg, Tyskland, rullade igår vidare med sprinttävlingar. Återigen visade våra svenska åkare framfötterna.
  • Skapad: 08 JUL 2012 12:08

Maria Magnusson var kvalsnabbast tio hundradelar före norskan Katrine Harsem och elva hundradelar före ryska sprintstjärnan Anastasia Voronina. Marika Sundin gjorde även hon ett bra kval och åkte in som femte tjej. För Marika tog det dock slut ganska omgående i heaten då åkte ut mot världscupsledande Ksenia Konohova. Maria däremot imponerade på sin väg fram mot finalen där hon skulle möta Voronina. Finalen började med en tjuvstart och med tanke på att den som gör en andra tjuvstart blir diskad så var det bäst att ta det försiktigt. Ryskan chansade ändock och fick till en perfekt start medans Maria fick en klart sämre start. Maria plockade på ryskan hela vägen fram till mål men lyckades inte riktigt nå fram.

På herrsidan så fick vi en positiv överraskning med Marcus Johansson som gjorde sin klart bästa sprint någonsin och kvalade in med sjätte bästa tid. Anders Svanebo kvalade in som tolva och tog sig och vidare till heaten medans Samuel Norlén hamnade utanför de sexton första som går vidare till heaten med en tjugoförsta plats. Tyvärr tog sig varken Marcus eller Anders sig igenom åttondelsfinalerna. Det gjorde att de båda två tappade placeringar från kvalet och Marcus slutade tia i tävlingen och Anders blev till slut trettonde men drog ifrån sina värsta konkurrenter i totala världscupsställningen. Vann gjorde Norrmanen Ragnar Andresen före ryssen Evgeni Abdurakhmanov och med Italienaren Emanuele Sbabo kom på tredje plats.

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info