Hoppa till sidans innehåll

Svanebo vann övertygande!

06 JUL 2012 21:32
Anders Svanebo tog en övertygande seger på den inledande prologen i ett regnigt Markkleeberg.
  • Skapad: 06 JUL 2012 21:32

Anders Svanebo tog en övertygande seger på den inledande prologen i ett regnigt lopp. På den 8 kilometer långa banan var han hela 17 sekunder före tvåan från Frankrike, Roman Claudon. På tredjeplats kom norrmanen Ragnar Andresen.

Det var ordentligt blött efter en åskskur strax innan start så Anders och Samuel Norlén i det Svenska laget åkte på regndäck vilket alla på pallen också gjorde. Marcus Johansson valde att åka på de vanliga däcken vilket kanske var ett felval. Samuel blev 6:a och Marcus slutade som 9:a men det var bara sekunder mellan fjärde och elfte plats så det kommer säkert gå ihop på till en klunga under söndagens jaktstart.

I damklassen blev Marika Sundin tvåa efter Norskan Katrine Harsem som var 2,4 sekunder före henne. Det ger Marika ett bra utgångsläge inför jaktstarten. Maria Magnusson blev fyra och hade bara 3 sekunder upp till pallen så även hon har ett bra läge att vara med och slåss om pallplatserna. När damerna tävlade (de startade innan herrarna) så regnade det ordentligt så valet att åka på regndäck var ganska enkelt.

Anders har efter dagens lopp tagit en ordentlig ledning i den totala Världscupen och kan förhoppningsvis fortsätta och dryga ut ledningen under resten av helgen. I morgon så väntar sprint och bättre väder.

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info