Hoppa till sidans innehåll

Team Sprint i Toblach/Dobbiaco

15 SEP 2012 15:37
Redan på förhand inför dagens Team Sprint så fanns det tre lag som var mer favorittippade än de andra och ett av dem var Sverige.
  • Skapad: 15 SEP 2012 15:37

Sverige ställde upp med Marcus Johansson och Anders Svanebo. De övriga favoritlagen, Italien och Frankrike, körde med Sergio Bonaldi och Eugenio Bianchi för Italien och med Baptise Noel och Roman Claudon för Frankrike.

Redan på första sträckan så gick fyra lag loss och det var Italien 1 och 2 samt Sverige och Frankrike. Italien hade satt sitt starkaste kort på första sträckan och det var tydligt att deras taktik var att grilla Marcus på första sträckan, Marcus hade dock inga problem att hänga med in till växling. På andra sträckan så gjorde Anders ett ryck i slutet och fick med sig Italien och bildade en duo i täten. Även på den tredje sträckan så försökte Italien med Bonaldi att knäcka Marcus men han hängde med in till växling återigen. På fjärde sträckan så fortsatte Anders med sin hårdkörning och fick ca 10 meter till Italien. När Marcus gick ut i täten på femte sträckan så fick Italienaren sota för sina hårda första sträckor då Marcus tryckte på för fullt ut på sin sista sträcka. När Marcus kom in för att lämna över till Anders på sista sträckan så var loppet i princip avgjort. Anders kunde defilera in i mål och Italienaren Bianchi som var den som gått med längst i alla Anders hårdkörningar fick betala priset på sista då han tröttnade ordentligt och till slut så lyckades Frankrike besegra Italien i kampen om andra platsen.

Efter dagens lopp så ser det lovande ut och Anders Svanebo behöver bara ta poäng i det avslutande loppet imorgon så är segern i den totala Världscupen mer eller mindre klar.

Marika Sundin har sedan tidigare säkrat segern i totalen vilket känns skönt med tanke på att hon igår eftermiddag slog upp ett jack i knät när det svenska laget var ute på träning i en 12 km lång backe med 700 meters stigning. Jacket resulterade i ett sjukhusbesök och ett antal stygn så Marika kommer att bestämma sig imorgon om hon ska starta i söndagens lopp.

Skribent: SSF

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info