Hoppa till sidans innehåll

Världscup Kroatien

14 JUN 2012 15:21
Till helgen är det världscupspremiär i Kroatien för rullskidsvärldscupen.
  • Skapad: 14 JUN 2012 15:21

Premiären på lördag blir ett 10 km långt backrace i fristil med masstart en disciplin som passar de Svenska åkarna bra.

Både Hanna Seppas och Anders Svanebo har vunnit backrace tidigare och blir att räkna med i tätstriden. Marika Sundin som förra året var junior och blev tvåa i junior klassen på VM gör här debut som senior vilket ska bli spännande. Anders får sällskap i herrklassen av Samuel Norlén och Marcus Johansson vilka båda har varit mycket starka på uttagningstävlingarna.

Åkarna kommer inte bara att få kämpa mot en 10 km lång backe i helgen utan även mot en tryckande värme som de knappast är vana vid hemifrån. Prognosen säger 30 grader och inte ett moln så det kommer att bli svettigt.

På söndag så avslutas den första WC helgen med en sprint. I rullskidor så körs sprinten på en 200 meters rakbana. Här finns det en del riktiga specialister främst från Italien och Ryssland så det kommer att bli tufft för de Svenska åkarna. Ingen av de åkarna som är med i premiären är specialiserad på sprint så här blir det viktigaste att ta så mycket poäng som möjligt och vara före de andra allround åkarna.

Förhoppningarna är att vi ska vara med och kriga om den gula ledarvästen redan efter den första helgen. Vi har ett så pass starkt lag så det finns flera som kan vara med och kriga i toppen vilket känns väldigt bra.

Skribent: Ludvig Remb

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info