Hoppa till sidans innehåll

Världscup i Tyskland

05 JUL 2012 11:39
Andra deltävlingen i årets världscup på rullskidor år på gång, tävlingarna genomförs i tyska Markkleeberg 6-8 juli.
  • Skapad: 05 JUL 2012 11:39

Efter den fina svenska inledningen av världscupen ligger Anders Svanebo i delad ledning med Italienaren Sergio Bonaldi inför den andra världscuphelgen i rullskidor. Världscupen körs denna gång i tyska Markkleeberg som är lite av en favoritbana för Anders.

Han kommer att ha sällskap av Samuel Norlén och Marcus Johansson som även de var med på den första värdscupshelgen i Kroatien. Samuel visade bra form i veckan på en testävling och det är en bana som även borde passa honom. På damsidan ställer Sverige upp med Marika Sundin så var trea på backracet i Kroatien. Banan i Tyskland har en helt annan karaktär än backracebanan i Kroatien men en prolog och jaktstart, som står på programmet i Tyskland, kan nog passa Marika riktigt bra. Hon har sällskap av Maria Magnusson som kommer att bli en jätteförstärkning på sprintloppet men hon har också bra meriter från Markkleeberg sen tidigare med segrar i distansloppet.

På fredag 6 juli börjar tävlingarna med en prolog följt av ett sprintlopp på lördagen 7 juli och så avslutas helgen med en jaktstart på söndagen 8 juli.

Sveriges lag till Markleeberg:
Marika Sundin
Maria Magnusson

Anders Svandebo
Samuel Norlén
Marcus Johansson

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info