Hoppa till sidans innehåll

Skid- och folkfest väntar i Trollhättan

20 AUG 2015 17:31
Svensk skidsport står inför en av de störta höjdpunkterna under sommarhalvåret - Alliansloppshelgen i Trollhättan. Folkfest och finalfest i Ski Team Sweden Roll cup väntar!
  • Skapad: 20 AUG 2015 17:31

Återigen bjuder Trollhättan in till skidfest med Alliansloppet, världens största rullskidstävling som växer och utvecklas hela tiden.

–Det kommer bli fantastiskt, vilka startfält vi har i år igen! säger tävlingsledarna Anders Engelbrekt (sprint och backtävling) och Örjan Eriksson (Alliansloppet).

–Vi har ett nytt upplägg i år. förklarar Engelbrekt. Istället för att tävla under tre dagar så genomför vi två tävlingar Integra Sprint Race och Sting Hill Race i en tät följd under fredagen den 21 augusti - allt för att skapa riktigt härligt "fredagsmys" för publiken.

–Efter de två glimrande snabba tävlingarna så avslutar vi skidfesten under lördagen den 22 augusti med klassiska Alliansloppet! säger Eriksson.

Alliansloppet 2

Som tidigare år ingår Integra Sprint och Alliansloppet i Ski Team Sweden Roll cup och Alliansloppet är finalen på hela cupen.

Det är en riktigt rejäl tävlingshelg som väntar, sammanlagt i de tre tävlingarna är det ungefär 1400 åkare anmälda vilket innebär att man ytterligare har lyckats attrahera fler att tävla på rullskidor. Tävlingarna på fredagen är i fri teknik där tävlingshjul är tillåtna och Alliansloppet i klassisk teknik genomförs med långsamma hjul.

På fredagen startar Integra Sprint med prolog kl. 16:10 och finalpasset kl. 17:30. Sting Hill Race startar kl. 19:30 med damklasserna och förste herre kl. 20:00. Alliansloppet kommer tv-sändas återigen och starttiden är kl. 9:30 i TV4 sport på lördagen.

I Alliansloppet är stora delar av världens långloppselit anmäld. Namn som Johan Kjölstad, NOR, Lukas Bauer, CZE, Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF, Katerina Smutna, AUT och Hanna Falk, Ulrichamns IF är bara några av alla de namnkunniga som kommer till start.

Ski Team Sweden Roll cup

Ski Team Sweden Roll cup 2015 går i mål under helgen i Trollhättan och läget i de olika klasserna är följande:

I damklassen leder Marika Sundin, IFK Mora SK med 100 poäng före Elin Mohlin, Åsarna IK. Trea är för närvarande Lena Viklund, Högbo GIF. Frågan är om någon kan hota Sundins ledning, hon har visat fin form hittills i sommar.

I herrklassen leder Jörgen Brink, Delsbo IF, med endast tio poäng före Robin Norum, IFK Umeå. Bägge har varit med på alla deltävlingar hittills i sommar och bägge har varsin delseger. Trea är svenske mästaren Karl-Johan Westberg, Borås SK, med bara 35 poäng fram till Norum. Det kan bli en mycket rafflande avslutning!

Sandra Olsson, Malungs IF, leder damjuniorklassen med 40 poäng före Johanna Cavallin, Högbo GIF. Trea är Malin Börjesjö, Sundbybergs IK, endast 20 poäng efter Cavallin. Så även i damjuniorklassen blir det en spännande avslutning.

Herrjuniorklassen leds av Mattias Vestlund, Lycksele IF, som genom både delseger och flitigt deltagande skaffat sig ett fint utgångsläge inför finalen. Andraplatsen innehas av Adam Persson, IF Hallby, som har 51 poäng till ledningen. Trea är totalledaren i juniorernas rullskidsvärldscup Marcus Fredriksson, Lycksele IF, och han är endast sex poäng från andraplatsen. En riktig nagelbitare i den här klassen med andra ord.

Från SSF är vi på plats under helgen och vi kommer rapportera i våra kanaler på Facebook och Twitter (@SkiTeamSweXC) under taggarna #rollcup och #alliansloppet. Följ oss gärna!

Tävlingarnas officiella webbplats: www.alliansloppet.se

Ski Team Swedens officiella webbplats: www.skidor.com/rollcup

Aktuell cup-ställning i Ski Team Sweden Roll cup

Skribent: Ludvig Remb

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info