Hoppa till sidans innehåll

Dags för STS Roll cup 2016

28 APR 2016 11:00
Vintern har släppt sitt grepp i stora delar av landet och om mindre än en månad är det dags för den fjärde upplagan av Ski Team Sweden Roll cup, i år med en rekordtidig start.
  • Skapad: 28 APR 2016 11:00

Cupen är som tidigare år ett samarbete mellan SSF, arrangörsföreningarna och Idre Fjäll. Det blir en del förändringar i årets cup, både nya arrangörer och nya tävlingsformer är på gång.

– Det är mycket glädjande att vi tar ännu ett steg att utveckla längd- och rullskidsporten året om. säger Ludvig Remb, tävlingskoordinator längd/rullskidor på SSF. Årets upplägg är ett smörgåsbord av de tävlingsformer vi har inom rullskidorna och i och med att fler av tävlingarna blir tv-sända i år så kommer det bli fin PR för klubbar, aktiva och för skidsporten.

Stockholm Challenge och Idre-Särna SK som tidigare varit med som arrangörer kommer detta år inte vara med. Svenska Skidförbundet vill framföra sitt varma tack till de bägge för de år de varit med och startat upp cupen.

Nya arrangörer blir istället SK Bore i Torsby och Kimstad GoIF då det individuella loppen under SM-veckan i Norrköping får cupstatus.

– Det här känns jättespännande, vi ser stora möjligheter i att utvecklas som arrangör och att sätta skidåkningen på kartan än mer. säger Hans Carlsson ordförande i SK Bore om sin medverkan i cupen.

Som förra året så är tävlingarna (utom SM) FIS-tävlingar och de aktiva kommer för andra sommaren få FIS-punkter på tävlingarna. Vilket förhoppningsvis gör att vi kan få internationellt deltagande på tävlingarna.

Årets tävlingsprogram börjar 21-22 maj i Torsby med två tuffa backtävlingar uppför Hovfjället. I Norrköping blir SM-tävlingarna 8 juli en del av cupen och de blir även tv-sända. I Norrköping blir det endast seniorklass men juniorerna kan som vanligt klassa upp sig om de vill delta. Cupen avslutas sedan i Trollhättan 26-27 augusti där alla tre tävlingarna, knockoutsprint, backtävling och Alliansloppet, i år får cupstatus. Alliansloppet blir som tidigare år tv-sänt.

Totalt blir det sex deltävlingar för seniorerna som tävlar om en sammanlagd prispott på 75 000 kr. Juniorerna har fem deltävlingar och tävlar om lägerpaket från IdreFjäll.

Inbjudan, tävlingsprogram och historiska resultat finns upplagt på cupens officiella webbplats www.skidor.com/rollcup. Vardera arrangör kommer i sedvanlig ordning att ge detaljinformation på sin webbplats om respektive tävling.

Förutom STS Roll cup så arrangeras även för-VM i rullskidor 5-7 augusti och SM-avslutningen blir i Slite på Gotland 18-19 september. Dessa större arrangemang i kombination med många nationella tävlingar gör att vi har en intensiv sommar framför oss.

SSF önskar alla aktiva, ledare och arrangörer lycka till med året rullskidsäsong!

Fotnot: STS Roll cup är det förkortade namnet på cupen, vilket kommer användas under sommaren, därav den annorlunda rubriken.

Skribent: SSF

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info