Hoppa till sidans innehåll

Tight avslutning i Slite

19 SEP 2016 11:40
Årets SM-tävlingar på rullskidor avslutades under söndagen med klassiska masstartslopp i Slite. Det blev fina och spännande tävlingar på en av åkarna mycket uppskattad och naturskön bana.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2016 21:00

I damjuniorklassen blev det revansch för totalvinnaren av årets världscup, Emma Larsson, IFK Mora, efter lördagens SM-silver. Nu kunde hon på ett starkt sätt följa med seniorerna, som startade tillsammans med juniorerna, hela vägen in till mål och vinna JSM-guldet med 45 sekunder före Julia Angelsiöö, Storvreta IK. Frida Bjerke, Falköpings AIK, blev säker bronsmedaljör efter att fått genomfört loppet till stora delar på egen hand.

I herrarnas juniorklass blev det en härlig spurtuppgörelse på upploppet vid Slite strandby och det längsta strået drog Hugo Jacobsson, Falun-Borlänge SK. En fin revanch för lördagens individuella tävling då Falu-åkaren inte fick det att stämma. Gustav Aflodal, Sundbybergs IK, blev silvermedaljör och slutade helgen med ett guld och ett silver. Bronset gick för andra dagen i rad till Alfred Buskqvist, IK Stern.

Damklassen blev riktigt spännande då hela fältet höll samman ända in till mål. Väl på upploppet visade Olivia Hansson, Garphyttans IF, både kyla och styrka och tog SM-guldet precis före Nina Lintzén, Föreningen Studentidrott Luleå. Lena Viklund, Högbo GIF, tog bronset.

Herrklassen var länge oviss och bitvis var tempot lågt. Med 800 m kvar så ökade Axel Bergsten, IFK Skövde, takten rejält och fick en lucka till de övriga. Trots att man verkligen försökte så höll det för Bergsten som skidade hem SM-guldet med några sekunders marginal före en mycket glad Johan Kanto, IK Stern. Klubbkamraten Tobias Westman tog bronset precis därefter totrs att han åkt stora dela av loppet med en trasig stav.

Officiella resultat SM rullskidor lång distans

Uppdaterad SM-historik rullskidor efter året SM-tävlingar

Tävlingarnas officiella webbplats

SSF vill slutligen framföra sitt varma tack till Svaide Roma SOK, de lokala förningar som varit engagerade och Gotlands Skidförbund som för första gången någonsin arrangerat ett SM på skidor på Gotland. Ett stor tack även till klubbar och aktiva som deltog i årets SM-avslutning.

Skribent: Ludvig Remb
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info