Hoppa till sidans innehåll

Premiär för rullskidsvärldscupen

29 JUN 2016 10:44
Nu på fredag den 1 juli startar årets rullskidsvärlscup i den Kroatiska staden Oroslavje. Tävlingarna pågår under hela helgen och det är ett laddat svenskt lag som anländer till tävlingsplatsen imorgon torsdag.
  • Uppdaterad: 29 JUN 2016 13:53

Nu på fredag den första juli startar årets rullskidsvärldscup i Kroatien. Under helgen kommer tre lopp att genomföras och det blir ett klassiskt backrace med individuell start och ytterligare ett backrace men nu som masstartslopp i fristil. Helgen avslutas med en sprint mitt i centrum av Oroslavje.

Till helgens tävlingar togs en trupp ut på nio åkare fördelat på fyra damer och fem herrar. Tyvärr har Marcus Ruus, Åsarna IK och Mathilda Björn, Östersunds SK, insjuknat och de kommer tyvärr inte att resa med det övriga laget ner till Kroatien.


Alfred Buskqvist (närmast kameran och till höger på bilden ovan) och Marcus Fredriksson (längst bak och i mitten på bilden ovan) gjorde fina resultat i Oroslavje förra året, återstår att se om succén upprepar sig.

Uppdateringar från tävlingarna komme att ske under helgen här på skidor.com och övriga sociala medier. Förhoppningsvis kan vi livetwittra från sprinten på söndag.

Sveriges trupp i Kroatien 1-3 juli

Damer: Sandra Olsson, Malungs IF

Dam juniorer: Emma Larsson, IFK Mora, Julia Angelsiöö, Storvreta IK

Herrar: Robin Norum, IFK Umeå, Johannes Eklöf, IF Hallby

Herr junior: Alfred Buskqvist, IK Stern, Marcus Fredriksson, Lycksele IF

Skribent: Martin Eckervad

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info