Hoppa till sidans innehåll

Rullskidslandlaget till världscupen i Oroslavje

17 JUN 2016 12:51
Förbundskaptenerna i rullskidor har tagit ut den svenska landslagstruppen till premiären av världscupen 1 - 3 juli i Kroatien.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2016 08:53

Årets första landslagstrupp är nu uttagen inför premiären av rullskidsvärldscupen 2016 som avgörs i Kroatien med Oroslavje som tävlingsort. Tävlingarna börjar på fredagen den första juli med en individuell klassisk backtävling och följs på lördagen upp av ytterligare en backtävling men den här gången med masstart i fri teknik. Tävlingarna avslutas på söndagen den tredje juli med en sprint i centrala Oroslavje.

Förbundskaptenerna Johan Ericson och Martin Eckervad har tagit ut fyra damer och fem herrar inför tävlingarna och det är ett hungrigt landslag som åker till Kroatien. Rullskidslandslaget vann totala världscupen i tre av fyra klasser 2015 (junior herr, damer och herrar), och siktet är lika högt inställt i år.

Laget som är uttaget innefattar erfarna rullskidsåkare men även tre åkare som för första gången får chansen att tävla för det svenska rullskidslandslaget. Tävlingarna i Kroatien brukar bjuda på riktigt varmt väder och det är inte ovanligt med temperaturer runt 35 grader under tävlingarna.

Rullskidsvärldscupen innehåller 2016 fyra tävlingshelger och efter Kroatien är det Sverige och Sollefteå som står som värd för världscupen den 5 – 7 augusti, de tävlingarna är även för-VM då Sollefteå står värd för VM i rullskidor 2017. Därefter är det tävlingar i Madona, Lettland, 12-14 augusti och final i Trento, Italien, 9-11 september.

Svenska rullskidslandslaget 1-3 juli Oroslavje
Damer:
Sandra Olsson, Malungs IF

Herrar:
Robin Norum, IFK Umeå
Marcus Ruus, Åsarna IK
Johannes Eklöf, IF Hallby

Dam junior:
Julia Angelsiöö, Storvreta IK
Emma Larsson, IFK Mora SK
Mathilda Björn, Östersunds SK

Herr junior:
Marcus Fredriksson, Lycksele IF
Alfred Buskqvist IK, Stern

Frågor angående uttagningen besvaras av förbundskapten Johan Ericson:
+46 70 513 11 52

Utskriftsvänlig version

Skribent: Martin Eckervad

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info