Hoppa till sidans innehåll

Solig avslutning i Norrköping

09 JUL 2016 22:05
I ett soligt och sommarvarmt Norrköping avslutades året rullskids-SM i Norrköping med sprintstafett under lördagen.
  • Uppdaterad: 09 JUL 2016 23:17

I det soliga vädret slöt Norrköpingspubliken upp och det var en mycket god stämning runt banan när det bjöds på två högklassiga sprintstafetter i rullskidor. Då banan idag var helt torr så fick publiken se prov på riktigt teknisk skidåkning då åkarna kunde gå med full fart genom kurvorna.

I damklassen blev tävlingen en duell mellan Sollefteå Skidor med Britta Norgren och Jenny Solin i laget och Falun-Borlänge med Moa Olsson och Maja Dahlqvist i laget. De två gick ganska tidigt loss från Ulricehamns IF som ställde upp med Hanna Dahlberg och Maria Nordström. Moa Olsson gjorde ett gott jobb på sina sträckor men ut på den sista sträckan var det Jenny Solin som hade ett par sekunder till godo på Dahlqvist. Solin gick givetvis hårt för att inte Dahlqvist skulle komma ikapp men efter halva varvet var ändå Dahlqvist uppe i rygg på Solin. Med mindre än 500 m kvar att åka så justerade Dahlqvist sina stvaremmar och för en kort stund såg det ut som att hon hade fått ett stavbrott men istället gick hon upp till spets och ökade farten. Solin kunde inte svara utan rycket höll och segern blev klar för Olsson och Dahlqvist. Därmed tog dalklubben sitt andra SM-guld på de två dagarna i Norrköping. Ulricehamn blev bronsmedaljör 1:39 efter.

I herrklassen gick SM-guldet till Borås SK genom Gustav Nordström och Karl-Johan Westberg. Westberg spurtade hem guldet mycket säkert och var mycket nöjd med det eftersom han precis missade pallen på gårdagens masstart. När spurten började dras igång såg det dock ut som att IK Stern med Alfred Buskqvist och Tobias Westman i laget skulle försvara sitt guld från 2014 på distansen. Westman gick nämligen upp i tät den näst sista kurvan på banan hade nästan en lucka. Dock var farten så otroligt hög att han tröcks ut mot banavspärrningen och han fick slå av på takten för att inte skada sin utrustning. Direkt stack då flera lag om honom och in på upploppet så körde Karl-Johan Westberg för allt vad tygeln höll och tog guldet precis före IFK Umeå med Robin Norum och Erik Silfver i laget. Westman lyckade trots sin fadäs spurta smart och tog bronset. SK Bore med Pontus Hermansson och Anton Persson blev fyra efter att man under stora delar av loppet varit i spets och kontrollerat farten. Ulricehamns IF med Andreas Svensson och Marcus Johansson blev femma.

Karl-Johan WestbergDär satt den! Karl-Johan Westberg jublar efter att ha säkrat SM-guldet i sprintstafett 2016. Till höger syns Erik Silfver, IFK Umeå,som blev tvåa.

Rullskids-SM i Norrköping är därmed till ända och Svenska Skidförbundet vill framföra sitt varma tack till arrangerande Kimstad GoIF och Norrköpings kommun för ett mycket fint genomförande av tävlingarna.

Tack också till RF för ett gott samarbete kring SM-veckan sommar.

Resultat SM sprintstafett rullskidor 2016
Tävlingarnas officiella webbplats
SM-veckans officiella webbplats

Nästa SM-tävling på rullskidor blir SM-avslutningen i Slite på Gotland 1718 september. Information om de tävlingarna finns via "SM-portalen" www.skidsm.se

Foton: Bildbyrån

Skribent: Ludvig Remb

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info