Hoppa till sidans innehåll

Succé för rullskidslandslaget i världscupspremiären

07 JUL 2016 09:49
Det blev succé för det svenska rullskidslandslaget när världscupen hade sin premiärhelg i den lilla staden Oroslavje i Kroatien.
  • Uppdaterad: 07 JUL 2016 11:08

Årets första världscupshelg i rullskidor har genomförts nu i helgen som har varit och det blev en riktig succé. Med hela elva pallplaceringar var det svenska laget det absolut mest vinstrika landslaget under tävlingarna.

Tävlingarna genomfördes under tre dagar och på fredagen var det ett individuellt lopp i klassisk stil som kördes i en mycket tuff backe där åkarna plockade 500 höjdmeter på sex kilometer. I det här loppet var det svenska laget helt överlägsna och vi vann samtliga klasser i stor stil.

Lördagens tävling var återigen en backtävling men där här gången i masstart och en något snällare backe. Däremot var tävlingen nästan dubbelt så lång som under fredagens lopp och åkarna hade nästan 11 kilometer upp från dalen till toppen. Det var otroligt varmt och många åkare led i hettan som översteg nästan 30 grader. Återigen visade de svenska åkarna att de ville vinna och det blev tre segrar och en andraplats där den rutinerade senioren Robin Norum, IFK Umeå, var en tåspets från sin andra seger.

Tävlingarna avslutades med en sprint över 200 meter där vi svenskar inte brukar ha några stora framgångar. Sprint på 200 meter är speciellt och många landslag har sina specialister som endast kör sprint och dessutom väldigt snabbt! På sprinten började det att regna precis innan kvalet och det blev väldigt halt och trots att vi hade regndäck blev det halt. En efter en åkte våra åkare ut ur åttondels och kvartsfinaler med ett undantag. Emma Larsson, IFK Mora, som gjorde sin wc-premiär under helgen visade riktig snabbhet och var supernära att nå finalen men det räckte inte riktigt ända fram. I den lilla finalen vann hon och därmed blev det ytterligare en pallplast för junioren Emma och det svenska landslaget.

Sammantaget en fantastisk helg där vi nu leder världscupen i alla klasser förutom damjuniorklassen och det blir väldigt roligt att vi får starta med så många ledarvästar på nästa världscup som går på hemmaplan i Sollefteå 5 – 7 augusti.

Resultat världscupen Oroslavje

Skribent: Ludvig Remb

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info