Hoppa till sidans innehåll

Borås är redo för årets SM-avslutning

2017-08-18 10:00
Efter att SM-avslutningen i rullskidor förra årets för första gången arrangerades i Slite på Gotland så är nu tävlingarna tillbaka på fastlandet. Denna gång är det Hestra IF i Borås som är värd.
  • Uppdaterad: 2017-08-18 10:01

För fjärde (!) gången under 2017 så är det dags för ett SM-evenemang på skidor i Borås, att en ort arrangerar så många SM-tävlingar under ett och samma år måste vara unikt.

För Hestra IF är SM-avslutningen unik på det sättet att det är första gången i klubbens snart 100-åriga historia som man arrangerar ett svenskt mästerskap i skidor.

– Vi är förstås oerhört stolta att få förtroendet att arrangera ett svenskt mästerskap, det ska bli fantastiskt roligt att få välkomna alla skidåkare till Borås under tävlingsdagarna! säger tävlingsledare Toivo Pentonen.

SM-avslutningen i rullskidor fortsätter att växa i popularitet och över 80 åkare och över 100 åkare kommer till start på lördagens individuella lopp och söndagens masstartslopp. SM-avslutningen är ett riktigt breddarrangemang då USM, JSM, SM och Master-SM avgörs samtidigt. Tävlingsplats är Viareds industriområde strax utanför centrala Borås.

Bland åkarna finns många meriter. Här finns USM-mästaren i sprint Moa Hansson, Landsbro IF, som gör debut i USM på rullskidor, Junioren Hanna Abrahamsson, Eksjö SOK, som deltog på VM i rullskidor och som tog pallplatser i den senaste världscuptävlingen i rullskidor, kommer till start i damjuniorklassen. Världsmästaren från 2015 Marika Sundin, Delsbo IF, gör en intressant comeback i damklassen efter att hon inte tävlat något på ett år i rullskidor. Senioren Alfred Buskqvist, IK Stern, mångårig medlem av landslaget i rullskidor gör också en intressant start i seniorklassen. Han är nog taggad då han inte blev uttagen till VM tidigare i somras. Långloppssatsande och före detta svenske mästaren i rullskidor Marcus Johansson, Ulricehamns IF, kommer också till start i den stora seniorklassen. I masterklasserna finns också många meriterade åkare och glädjande så ökar deltagandet i dessa klasser till årets tävlingar.

Tävlingsprogrammet börjar bli en ordentlig tradition och det är inga ändringar till i år. Det blir alltså individuella lopp i fri teknik på lördag 19 augusti och masstartstävlingar i klassisk teknik på söndag 20 augusti.

– Vi kommer att försöka dela med oss så mycket vi kan av SM-stämningen genom att lägga upp rörliga klipp på vår Facebook-sida under tävlingarna. Det blir också livetidtagning via SSFs liveportal. säger Toivo Pentonen.

Första start på lördag är kl. 14:00 och på söndag rullar tävlingarna igång kl. 10:00. Några klasser kommer slås samman på grund av få anmälda. Mer information om detta finns på tävlingarnas webbplats.

Livetidtagning: http://live.skidor.com 
Tävlingarnas Facebook-sida 
Tävlingarnas officiella webbplats

Skribent: Ludvig Remb
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info