Hoppa till sidans innehåll

Kalendarium sommaren 2018

2018-06-21 10:00
Sommarens evenemang på rullskidor står för dörren. Det finns som vanligt mycket att välja på för de som vill mäta sina krafter och uppleva rullskidor som tävlingsform.
  • Uppdaterad: 2018-06-21 10:00

Säsongens huvudtävlingar inleds med SM i Helsingborg 6-7 juli. Tävlingarna är en del av SM-veckan sommar och direktsänds i SVT, ett perfekt läge att visa upp sig som åkare och för alla klubbar. Mer information finns på www.smrullskidor.se

Helgen efter, 13-15 juli, är det premiär både för årets världscup och den nationella STS Roll Cup i Torsby. Till tävlingarna kommer landslag tas ut men det anmälan är öppen även för icke landslagsuttagna åkare med aktiv FIS-kod. Mer information finns på www.skidor.com/rollcup eller www.skboreskidor.com. Tävlingprogram för hela världscupen finns i FIS tävlingskalender.

STS Roll Cup gör sedan ett litet uppehåll men drar igång igen i augusti med tävlingar i Åmsele 18-19 augusti och final i Trollhättan 24-25 augusti, mer info finns på www.skidor.com/rollcup

De sista större nationella tävlingarna blir SM-avslutningen som i år arrangeras i Nybro 1-2 september, se www.nybrorullen.se för mer information. SM´s masstart är i år för första gången seedningsgrundande till Vasaloppet.

Det finns givetvis fler tävlingar att åka, se tävlingskalendern  där alla sanktionerade tävlingar finns listade.

Sex tävlingar är seedningsgrundande till Vasaloppet i sommar för alla som vill åka lite längre distanser, mer information om dessa tävlingar finns här.

Det finns alltså ett digert utbud för den som vill variera sin sommarträning med att tävla på rullskidor. Förhoppningsvis ses vi på någon tävling under sommaren!

Foto: Bildbyrån

Skribent: Ludvig Remb
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info