Hoppa till sidans innehåll

Kanonstart i Torsby

14 JUL 2018 00:13
Det blev en riktig succéstart när sommarens världscup och nationella STS Roll Cup inleddes i Torsby under fredagen med en kort prolog. Torsbyborna slöt upp och det var en riktigt gemytlig stämning i byn.
  • Skapad: 14 JUL 2018 00:13

Ungdomarna inledde tävlingarna för kvällen och trots ett litet startfält så bjöds det på högklassig skidåkning till publikens förtjusning. Resultaten från ungdomstävlingen finns i länken nedan.

I damjuniorklassen blev den en säker seger för den talangfulla Moa Hansson. Som visade att de två pallplatserna från SM i Helsingborg förra veckan inte var en tillfällighet. Alba Montagna, Italien, två slagen med dryga fyra sekunder. Ytterligare ett par sekunder efter åkta den norska talangen Julie Henriette Arnesen, Norge in.

Herrarnas juniorklass blev en utomnordisk uppgörelse där Alexander Grigoriev, Ryssland, vann efter en urstark åkning. Raimo Vigants, Lettland, blev tvåa och Italien fick en pallplats genom Angelo Buttironi. Det var en del avstånd topptrion emellan. Johan Ekberg blev bäste svenska åkare men det var några sekunder fram till pallen.

I damklassen visade Linn Sömskar återigen att hon är säkerheten själv just nu. Segermarginalen blev drygt en sekund före Jackline Lockner som gjorde ett mycket fint lopp i det rekordstora startfältet. Sandra Schuetzova, Tjeckien, blev trea i före ett koppel av åkare som var mycket nära varandra.

I herrklassen fick, efter många års medverkan, Erik Silfver (bilden) sin första världscupseger. Det var dock med dagens minsta marginal endast 38 hundradelar skilde till Pontus Hermansson, SK Bore, som alltså på hemmaplan fick till en riktig fullträff. Hermansson är dessutom inte uttagen i landslaget utan representerar sin klubb under helgen. Trea blev överraskande Baptiste Noel, Frankrike, Noel som egentligen avslutat sin elitsatsning visade gamlat gott slag i den täta klassen där hela 16 åkare var inom fem sekunder.

Officiella resultat FIS Rollerski World Cup Torsby dag 1

Imorgon lördag fortsätter minitouren i Torsby med masstartstävlingar i fri teknik första start är kl. 10.00

Tävlingarnas officiella webbplats

Skribent: Ludvig Remb
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info