Hoppa till sidans innehåll

Rullskidslandslaget till VC-finalen i Italien

12 SEP 2018 10:11
Svenska Skidförbundet har tagit ut truppen till sommarens final av rullskidsvärldscupen i Italienska Trento/Val di Fiemme.
  • Skapad: 12 SEP 2018 10:11

Världscupen avslutas med en mintour som omfattar fyra etapper. I Trento startar tävlingarna med ett tufft uppförslopp i klassisk teknik 13 september. 14 september blir det supersprint i fri teknik.

Tävlingarna flyttar sedan till Val di Fiemme där det blir masstart i fri teknik den 15 september. Masstarten genomförs på VM-banan från 2015 som är teknisk, något som bäddar för ett taktiklopp. 16 september avslutas minitouren, och hela världscupen, men jaktstart i klassisk teknik där målet är beläget uppe på Alpe Cermis, den välkända målplatsen som används för vinterns Tour de Ski.

Truppen till världscupfinalen är följande:

Damer 
Julia Angelsiöö, Storvreta IK 
Jackline Lockner, Hudiksvalls IF

Herrar 
Alfred Buskqvist, IK Stern 
Victor Gustafsson, IFK Mora SK 
Gustav Nordström, Borås SK 
Robin Norum, IFM Umeå

Damer junior 
Moa Hansson, Landsbro IF Skidor

Herrar junior
Johan Ekberg, Nacka-Värmdö SK

– Vi är på plats och resan har gått bra, säger förbundskapten Johan Ericson. Det ser ut att bli fina tävlingar här, det är en rutinerad arrangör och ett varierat program som verkligen sållar fram de starkaste åkarna, säger förbundskapten Johan Ericson.

Om läget i världscupen resonerar Johan Ericson såhär:

– I totala världscupen så ser Robin Norum ut att ta hem herrklassen, det blir i så fall fjärde året i rad som han gör den bedriften! Jackline Lockner är tvåa i damklassen för tillfället men att hon tar in ledande Slovakiskan Alena Prochazkovas stora ledning blir en tuff uppgift men "Jackie" har definitivt chansen att sluta på pallen totalt.

– I damjuniorklassen så leder Moa Hansson och hon går för totalsegern. Hon är i bra form efter sitt SM-guld i Nybro för ett par veckor sedan så det kommer bli mycket intressant att se hur hon förvaltar sin ledning, säger Johan Ericson. Johan Ekberg går en tuff kamp mot Alexander Grigoriev från Ryssland om totalsegern i herrjuniorklassen och det kommer bli en kamp ända till slutet, mycket spännande, avslutar Johan Ericson.

Vi kommer att lägga upp bilder och kommentarer under helgen på vår Facebook-sida, gilla oss gärna för att följa med i flödet!

Tävlingarnas officiella webbplats 

Frågor besvaras av förbundskapten Johan Ericson +46 70 513 11 52

Skribent: Ludvig Remb
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info