Hoppa till sidans innehåll

Intensiv rullskidshelg är igång

01 SEP 2018 13:26
Under fredagen inleddes rullskidsvärldscupen i ryska Khanty-Mansijsk och idag lördag inleds SM-avslutningen i Nybro. En intensiv helg med andra ord.
  • Uppdaterad: 01 SEP 2018 13:30

Det blev fina framgångar direkt för rullskidslandlaget när de individuella tävlingarna i Khanty-Mansijsk genomfördes under fredagen.

Victor Gustafsson, IFK Mora, vann herrklassen med 15 sekunder före Robin Norum, IFK Umeå, även  Erik Silfver, IFK Umeå, åkte bra och blev femma.

I damjuniorklassen blev Hanna Abrahamsson, Eksjö SOK, trea så totalt blev det tre pallplatser för rullskidslandlaget.

Officiella resutlat Khanty-Mansijsk individuell start 

Totalt leder Moa Hansson damjuniorklassen (trots att hon inte är på plats i Ryssland), Johan Ekberg herrjuniorklassen och Robin Norum herrklassen i rullskidsvärldscupen.

Världscupen i Khanty-Mansijsk fortstätter under idag lördag med supersprint, tävlingarna går att följa live från k. 14.30 på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=A3Ivt8Hj0No

Kl. 14 idag lördag inleds sommarens sista nationella huvudevenemang, SM-avslutningen i Nybro. I helgen ska svenska ungdoms-, junior, senior- och veteranmästare koras på de småländska vägarna.

Som tidigare år består tävlingsprogrammet av individuella lopp i fri teknik i dag lördag och imorgon söndag blir det masstart i klassisk tenik över de längre distanserna. Nytt för i år är att söndagens tävlingar är seedningsgrundande till Vasaloppet, något som verkar ha påverkat deltagarantalet positivt.

Bland favoriterna under helgen kan nämnas junioren Moa Hansson, Landsbro IF, som kommer prova vingarna i seniorklassen på söndagens masstart. Landslagsåkaren Tom Fahlén, Landsbro IF, står över världscupen denna gång och kommer till start både lördag och söndag. Den dubble svenske mästaren från Helsingborg tidigare i sommar Tobias Westman, Göteborgs SK är också anmäld till helgens tävlingar. Som vanligt blir det också prestigefyllda uppgörelser i veteranklasserna som samlar åkare ända upp i 75-årsåldern.

På lördag kommer cirka 60 åkare till start och på söndag är över 180 åkare anmälda, nytt rekord för SM-avslutningen!

– Det känns väldigt roligt att så många tar chansen att vara med på SM och samtidigt seeda sig till Vasaloppet. Vi är beredda och det känns väldigt ärofyllt att vår "lilla tävling" som vi startade för fyra år sedan nu har SM-status, säger tävlingsledare Lasse Ericsson från arrangerande Nybro SKI.

Officiell anmälningslista

Tävlingarnas officiella webbplats

Foto: Rolf Zetterberg

Skribent: Ludvig Remb
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info