Hoppa till sidans innehåll

Rullskidslandlaget världscupen i Khanty-Mansijsk

29 AUG 2018 21:33
Svenska Skidförbundet har tagit ut truppen som representerar rullskidslandslaget vid världscupen i Khanty-Mansijsk, Ryssland.
  • Uppdaterad: 29 AUG 2018 22:18

Rullskidsvärldscupen 2018 startar om efter några veckors uppehåll med den tredje tävlingshelgen i Khanty-Mansijsk, Ryssland. Rullskidslandlaget samlades under eftermiddagen på Arlanda för den långa och spännande resan till centrala Ryssland.

Tävlingsprogrammet den kommande helgen består av individuella tävlingar 31 augusti, sprint 1 september och masstart 2 september. Alla tävlingar är separata och i fri teknik.

– Vi har ett starkt lag som vi tror stenhårt på. Flera av åkarna kan genom att samla ordentligt med poäng under helgen skaffa sig väldigt fina förutsättningar för slutsegrarna i den totala världscupen, som avslutas i mitten av september i Italien, säger förbundskapten Johan Ericson.

– Enligt ryktena inför tävlingarna så kommer det ryska landslaget med många starka åkare när de nu har tävlingar på hemmaplan. Lägg därtill det snabba italienska landslaget och även våra norska vänner som har ett starkt lag. Det blir en härlig utmaning med den konkurrensen, fortsätter Johan Ericson.

Totalt leder Johan Ekberg, Nacka Värmdö SK, herrarnas juniorklass och Robin Norum, IFK Umeå, herrklassen inför tävlingarna i Ryssland. Moa Hansson, Landsbro IF, leder även damjuniorklassen men hon är inte med rullskidslandlaget denna gång.

Rullskidslandslaget till Khanty-Mansijsk består av följande åkare:

Damjunior 
Hanna Abrahamsson, Eksjö SOK

Herrjunior
Johan Ekberg, Nacka Värmdö SK

Damer
Julia Angelsiöö, Storvreta IK 
Jackline Lockner, Hudiksvalls IF 

Herrar 
Alfred Buskqvist, IK Stern 
Victor Gustafsson, IFK Mora SK 
Robin Norum, IFK Umeå 
Erik Silfver, IFK Umeå

På bilden syns hela truppen inför avresan samt längst upp till vänster assisterande förbundskapten Mikael Johansson, som förstärker laget under resan. Bilden är tagen av förbundskapten Johan Ericson.

Tävlingarnas officiella webbplats

Vid frågor, kontakta förbundskapten Johan Ericson +46705131152

Skribent: Ludvig Remb
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info