Hoppa till sidans innehåll

Linn vann igen

05 JUL 2019 20:16
Idag stod 200 m supersprint på programmet i Peking och det blev samma segrare som efter gårdagens sprinttävling med Linn Sömskar och Johannes Hösflot Kläbo.
  • Uppdaterad: 05 JUL 2019 20:16

Linn åkte bra redan i kvalet och hade tredje bästa tid. I finalen slog hon norskan Julie Henriette Arnesen. Det blev även svenskt på tredje plats genom Jackline Lockner.

-Jag var revanschsugen från gårdagens och det känns skönt att få en medalj idag, säger Jackline.

Jackline hade otur i gårdagens sprint och åkte ut redan i kvartsfinalen då hon hade svårt att ta sig förbi på den trånga banan. Men dagens tävling var heller inte helt utan incidenter för Jackline då det kom en rejäl regnskur lagom till semifinalen som ställde till det. Jackline halkade på den hala startlinjen direkt när startskottet gick och föll. Vilket gjorde att hon aldrig fick chansen slåss om att ta sig till final. Istället fick hon sikta in sig på B-finalen där hon slog slovakiskan Alena Prochazkova som hade andra bästa kvaltid.

I herrklassen gick Victor Gustafsson och Erik Silfver vidare från kvalet men båda åkte ut i åttondelsfinalen. Det blev istället en norsk final där Johannes Hösflot Kläbo vann före Jostein Olafsen.

Damer
1. Linn Sömskar
2. Julie Henriette Arnesen, Norge
3. Jackline Lockner
 
13. Hanna Abrahamsson
16. Moa Olsson
Herrar
1. Johannes Hösflot Kläbo, Norge
2. Jostein Olafsen, Norge
3. Ragnar Bragvin Andresen, Norge
 
9. Victor Gustafsson
13. Erik Silfver
17. Robin Norum
24 Gustaf Nordström
30. Johan Ekberg
32. Alfred Buskqvist

Imorgon avslutas tävlingarna i Peking med masstart i fri teknik. Förbundskapten Johan Ericson är hoppfull. I herrklassen är Kläbo en favorit på den platta banan. Men Johan tror att flera av de svenska herrarna har goda chanser att vara med hela vägen in mot mål. Bland damerna har Linn goda chanser att ta hem loppet. Även Moa Olsson ser stark ut inför morgondagen. En spännande start gör också norskan Astrid Uhrenholdt Jacobsen som säkert kan blanda sig i toppstriden.

Foto: Swix China

Skribent: Hanna Seppas
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info