Hoppa till sidans innehåll

Fin inledning i Åmsele

01 SEP 2019 09:41
Det blev en fin inledning i Åmsele i ett härligt sensommarväder när STS Roll Cup rullade vidare med individuella lopp under lördagen.
  • Uppdaterad: 01 SEP 2019 09:41

Tävlingarna genomfördes på den nya banan för året där åkarna får ta sig an det platta flygfältet på den före detta flygbasen. Banans karaktär innebär att man inte får någon som helst vila gjorde att det blev en spännande och annorlunda utmaning för de tävlande.

Den klass som tilldrog sig mest uppmärksamhet var herrarnas tävling, där flera världscup- och VM-deltagare samt en nykorad världsmästare kom till start.

Vann tävlingen gjorde sommarens dominant Victor Gustafsson, IFK Mora, genom ett mycket väldisponerat lopp. Han vann före Alfred Buskqvist, IK Stern, som hade en mycket intressant kamp mot Robin Norum, IFK Umeå, som blev trea - blott slagen med en (!) tiondel av Buskqvist.

I damklassen vann Julia Angelsiöö, Storvreta IK, en säker seger före Julia Häger, Finland. 

Tyvärr kom inga juniorer till start men det tävlades i både ungdoms- och motionsklasser med glada och inspirerade deltagare.

Officiella resultat Sjumilarullen skejt

I totala STS Roll Cup så tog Victor Gustafsson ett ytterligare grepp om slutsegeren, han leder med nästan 70 poäng före nye tvåan Alfred Buskqvist. Dock är det en hel del poäng kvar att åka om så det är inte avgjort ännu i sammandraget. Robin Norum är trea totalt men att han ska kunna blanda sig i slutsegern kommer bli svårt om de två i täten tar poäng på de återstående tävlingarna.

I damklassen så tog Julia Angelsiöö ett rejält kliv i totalen då hon fick 100 poäng för sin seger, hon har nu en fin chans att ta över ledningen totalt och även vinna hela cupen. Allt beror på om/hur mycket Linn Sömskar, IFK Umeå, som fortfarande leder totalt, kommer att åka de återstående tävlingarna.

I och med att inga juniorer tävlade så leder Tuva Persson, Borås SK och Johan Ekberg, Nacka-Värmdö SK, fortsatt juniorklasserna totalt.

Totalställning STS Roll Cup

Tävlingarna i Åmsele avslutas under söndagen med klassisk masstart, tävlingarna går att följa med livetidtagning via http://live.skidor.com Första start är kl. 11.30.

Tävlingarnas officiella webbplats

Skribent: Ludvig Remb
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info