Hoppa till sidans innehåll

Fyra medaljer under den sista tävlingsdagen

11 AUG 2019 18:26
Det blev bra utdelning för de svenska åkarna även den sista tävlingsdagen. Samtliga fyra lag tog medalj på sprintstafetten.
  • Skapad: 11 AUG 2019 18:26

Bäst gick det för damseniorerna där det blev guld för Moa Olsson och Linn Sömskar. Vid växlingen till sista sträckan var det tre lag som höll ihop. Linn, som åkte slutsträckan för svensk del gjorde ett ryck i den sista uppförsbacken och fick en lucka som höll hela vägen in i mål. Italien tog silvret,  fyra sekunder efter svenskorna och Ryssland på tredje plats var åtta sekunder efter. I och med dagens vinst har Linn tagit medalj på samtliga distanser under mästerskapen, varav tre guld och ett brons.

Guldjubel av Linn och Moa.

I herrklassen gick det väldigt lugnt under de första fyra varven och mot slutet av loppet blev det en hård strid med flera lag som slogs om medaljerna. Åtta lag var inom åtta sekunder i mål och de tre medaljlagen gick i mål inom två tiondelar. Italien med Matteo Tanel och Francesco Becchis var först i mål före Norge som tvåa och Sverige med Robin Norum och Victor Gustafsson åkte in på en tredjeplats.

I de båda junioklasserna blev det silver för både damerna och herrarna. Under damernas lopp gjorde Nora Lignell, som startade i det svenska laget, en jätte bra insats på sin sista sträcka och hängde med bra när tempot drogs upp. Även Sara Andersson gjorde en bra slutsträcka som resulterade i en silvermedalj, 22 sekunder efter Ryssland som vann. Slovakien tog bronset, tio sekunder efter svenskorna. 

Sara och Nora glada silvermedaljörer.

Ryssland segrade även bland herrjuniorerna med samma segermarginal som damjuniornerna, 22 sekunder.  Tempot var högt från start och Filip Rosjö och Johan Ekberg hängde med i det höga tempot bra. Svenskarna  på silverplats hade tre sekunder till godo på bronsmedaljörerna Norge.

Medaljlagen i herrjuniorklassen.

Resultat

Sammanfattningsvis har det varit ett fantastiskt VM för svensk del. Totalt blev det 12 medaljer varav fem guld under de fyra tävlingsdagarna. 

-Det har varit bra stämning i truppen hela tiden och åkarna trivs i varandras sällskap, säger Ludvig Remb som var en av ledarna på plats. 

Arrangörerna har fått mycket positiva röster. Det har varit ett bra arrangemang rakt igenom. FIS Generalsekreterare, Sarah Lewis, var på plats och lovordade mästerskapen. 

Skribent: Hanna Seppas
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info