Hoppa till sidans innehåll

Klart för start i Malmö

30 JUN 2019 17:25
Imorgon, på den allra första dagen av säsongen 2019/2020, inleds tävlingssäsongen direkt med SM i rullskidor i Malmö. Tävlingarna är en del av SM-veckan sommar.
  • Skapad: 30 JUN 2019 17:25

Tävlingarna avgörs på en kort och teknisk citybana i centrala Malmö 1-2 juli och på banan blir det även SM-tävlingar i cykel som varvas med rullskidstävlingarna.

Intresset att delta är stort, omkring 60 åkare per tävlingsdag i de bägge klasserna, en ökning från tidigare år, kommer till start.

På måndag 1 juli står masstart distans på programmet, damerna åker 15 km och herrarna 20 km. Herrarna startar kl. 14.40 och damerna startar kl. 16.40. Mellan tävlingarna blir dem SM i paracykel. På tisdag 2 juli är det sprint som ska avgöras. Upplägget är det samma som på vintern med prolog och finalpass. Prologen startar kl. 11.30 och finalpasset startar kl. 13.50. Tävlingarna kommer varvas med SM i kortbana i cykel.

Alla tävlingarna, utom sprintprologen, kommer att direktsändas i SVT 1 och på SVT play.

Det kommer bli en härlig blandning av den nationella eliten i längd- och rullskidor, åkarna i rullskidslandslaget och ett antal åkare från skidförbundets träningsgrupper A-laget, Team BAUHAUS och utvecklingslaget kommer till start. Kampen om SM-medaljerna kommer bli riktigt hård med andra ord.

Officiella anmälningslistor SM rullskidor Malmö

Regerande mästare från förra året när SM avgjordes under SM-veckan i Helsingborg är Linn Sömskar, IFK Umeå och Tobias Westman, Göteborgs Skidklubb. Bägge vann dubbelt förra året och det kommer bli intressant att se vad de kan göra i år när det är fler åkare från träningsgrupperna på plats och större starfält i bägge tävlingarna.

En annan parameter som skiljer från förra året är att tävlingarna i Malmö kommer genomföras med låneskidor från Swenor som delas ut till åkarna. Skidorna kommer ha långsamma hjul, så kallat rullmotstånd 2, vilket gör att det blir andra förhållanden än när man åker med mer lättrullade tävlingshjul.

Resultat SM rullskidor Helsingborg 2018

Mer information om tävlingarna finns på www.smrullskidor.se

Mer information om RFs SM-vecka finns på www.smveckan.se

Foto: Bildbyrån

Skribent: Ludvig Remb
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info