Hoppa till sidans innehåll

Prövningens dag i Skövde

14 SEP 2019 18:45
Årets SM i individuell start blev ett riktigt kraftprov. Efter en ganska platt men teknisk bana inne på regementsområdet i Skövde så avslutade alla klasser med den rejäla stigningen uppför Billingen de sista 3 kilometerna.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2019 18:45

Det var bra med publik längs banan och åkarna bjöd på härliga insatser i den ljumna höstsolen som sken över Skövde dagen till ära och Billingens Skidallians svarade för en mycket välarrangerad tävling.

Totalt korades 16 nya svenska mästare under dagen från USM till H 75, se alla resultat här.

I huvudklasserna (damer, herrar och juniorer) blev det flera interssanta coh spännande resultat.

I damklassen så tog Julia Angeslsiöö, Storvreta IK, guld efter ett mycket väl genomfört lopp. Hon säkarade också definitivt slutsegern i STS Roll Cup. Silvret gick till Erika Karlsson, Nybro SK, hon var distanserad med en dryg minut. Bronset gick till längdlandslagets Johanna Hagström, Ulricehamns IF, som gjorde debut i rullskidssammanhang.


Damernas prispall i rullskids-SM individuell start 2019. I mitten svenska mästarrinnan och vinnarren av STS Roll Cup Julia Angelsiöö, Storvreta IK. Till vänster Johanna Hagström, Ulricehamns IF och till höger Erika Karlsson, Nybro SK.

I herrklassen tog Johannes Eklöf, IF Hallby SOK, guldet och han visade därmed att formen från tävlingarna i Åmsele för 14 dagar sedan är fortsatt god. Dock blev kampen knallhård då Lars Ericsson, Nybro SK, gjrode ett superlopp och tog silvret endast 0,8 sekunder bakom Eklöf. Även på bronsplatsen blev det en överraskning då den före detta medlemmen av rullskidslandslaget Sebastian Backlund, IK Stern, även han slog till med ett kanonlopp. Backlund har inte tävlat på några år så det blev en riktigt fin comeback för honom.

Totalställning STS Roll Cup

I damjuniorklassen så tog Tuva Persson, Borås SK, guld och sin första seger för sommaren. Hennes jämna åkning gör att hon leder STS Roll Cup och har fina chanser att ta hem den totala cupen under morgondagens masstartstävling. Silvet gick till U-lagsåkaren Hanna Abrahamsson, Eksjö SOK, slagen med endast 23 sekunder. Bronset gick till Maja Eriksson, Filipstads SF, efter en sekundstrid med fyran Linda-Louise Köld, Medåkers IF.

I herrjuniorklassen blev det ett spännande lopp där ledningen växlade under loppet. Startkast uppför backen med fem sekunders marginal blev Hjalmar Gedda, OK Landehof, som i ett av sina första lopp som junior tog ett JSM-guld, imponerande! Även silvret gick till en förstaårsjunior genom Albin Augustsson, Källbottens IK. Bornset gick till den betydlig med rutinerade och brodern till vinnaren Mårten Gedda, IK Stern.

Totalställning STS Roll Cup junior

Rullskids-SM i Skövde avslutas under söndagen med SM i masstart i klassisk teknik på en mycket naturskön bana i omgivningarna kring stan, första start är kl. 11 och tävlingarna går att följa via den officiella webbplatsen.

Skribent: Ludvig Remb
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info