Hoppa till sidans innehåll

Rullskidlandslaget på plats i Madona

07 AUG 2019 19:41
Imorgon inleds VM på rullskidor i Lettiska Madona med ett distanslopp i klassisk teknik.
  • Skapad: 07 AUG 2019 19:41

Den svenska truppen med 12 aktiva är på plats i Madona sedan igår och det är ett laddat gäng som förbereder sig för den första distansen imorgon förmiddag. Damerna åker 10 km och herrarna åker 20 km på en 2,5 kilometer  kuperad rullskidbana. 

Inför avresan till Madona fick tyvärr Erik Silfver ställa in sin medverkan under VM på grund av sjukdom. Han har istället ersatts av IK Sterns Alfred Buskqvist som fick hoppa in med kort varsel. Samtliga åkare som är på plats i Madona kommer till start imorgon. 

I det svenska laget är Linn Sömskar i damernas seniorklass det största medaljhoppet då hon hittills vunnit samtliga världscuplopp den här säsongen samt tog hem guldet på samma distans under VM i Sollefteå för två år sedan. Men det finns medaljchanser bland de svenska åkarna i samtliga fyra klasser imorgon. 

Damjuniorerna är först ut imorgon med Sara Andersson och Nora Lignell på startlinjen från det svenska laget. Första start är redan 07.40 svensk tid (08.40 lokal tid).

Startlistor

Liveresultat

Livesändning (endast fredag-söndag)

Officiell hemsida där nyheter, startlistor och resultat publiceras finns på länken nedan;

https://madona2019.lv

Via länken nedan finns nu även en närmare presentation av de svenska åkarna som åker VM och världscup under säsongen 2019. Sidan kommer att uppdateras under säsongen om nya åkare tillkommer. 

Åkare säsongen 2019

Skribent: Hanna Seppas
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info