Hoppa till sidans innehåll

Tre svenska medaljer under den första VM-dagen

08 AUG 2019 19:05
Det blev en bra medaljutdelning och flera framskjutna placeringar för det svenska laget när VM i Madona inleddes idag med ett distanslopp i klassisk teknik.
  • Skapad: 08 AUG 2019 19:05

Johan Ekberg fick kliva upp överst på prispallen i herrarnas juniorklass som han vann med över en minuts marginal till tvåan Alexander Grigoriev från Ryssland efter att norsken Amund Korsaeth som gick i mål på andra bästa tid efter Johan blivit diskad för att ha tagit skateskär. På tredje plats kom norrmanen Ola Spigseth. Filip Rosjö gjorde även han ett bra lopp i sin VM-debut genom en tionde plats.

 Johan Ekberg påväg mot VM-guld. 

I herrarnas seniorklass blev det även här en medalj genom Victor Gustafsson som tog hem bronset. Detta efter att först kommit in på en snörplig fjärdeplats. Men även här blev det en diskning för ryssen Alexey Chervotkin som gjorde att Victor fick flytta upp på pallen. Chervotkin tillsammans med sina landsmän Alexander Bolshunov och Illia Poroshkin, som blev etta respektive tvåa, åkte tillsammans under stora delar av loppet och kunde således hjälpas åt. Victor var 1.53 efter segrande Bolshunov. Bland de övriga svenska herrarna gjorde Alfred Buskqvist ett väldigt bra lopp och slutade åtta, 50 sekunder efter Victor på bronsplatsen. Robin Norum blev 13:e och Pontus Hermansson 15:e. 

Victor GustafssonVictor Gustafsson nöjd bronsmedaljör.

Den tredje svenska medaljen togs, inte helt oväntat, av Linn Sömskar i damernas seniorklass där hon slutade trea, 49 sekunder efter ryskan Natlia Nepryaeva som vann före Lucia Scardoni från Italien. Moa Olsson slutade på en fin femte plats, Julia Angelisöö blev elva och Jackline Lockner 17:e.

Prispallen i damseniorklassen.

I damernas juniorklass gjorde både Sara Andersson och Nora Lignell en bra debut genom att sluta sjua respektive elva. Här blev det trippels ryskt på pallen med Anastasya Faleeva som segrarinna. 

En bra insats av samtliga svenska åkare som nu ska fira medaljerna med tårta innan de laddar om för morgondagens supersprint. 

Resultat

Imorgon inleds kvalet kl 16.00 lokal tid (15.00 svensk tid) och finalerna börjar 17.30 (16.30 svensk tid)

Live streaming

Skribent: Hanna Seppas
Epost: This is a mailto link

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info