Hoppa till sidans innehåll

Jackline Lockner femma i masstarten

28 AUG 2021 19:50
Idag fortsatte världscuptävlingarna i Lettland med ett masstartslopp i fri stil. För svensk del blev det inga nya pallplaceringar men Jackline Lockner gjorde även idag ett bra lopp och slutade femma.
  • Skapad: 28 AUG 2021 19:50

Jackline följde upp gårdagens seger med att hänga med den fem personer stora tätklungan i sex av de sju varven. Dessvärre halkade hon i en kurva på den blöta vägbanan när kvintetten skulle ut på avslutningsvarvet och tappade viktiga metrar som aldrig gick att ta ikapp. Världscupledarinnan Sandra Schuetzova från Tjeckien, som även hon föll och bröt staven tidigare i loppet, tog tillslut hem segern före Alena Prochazkova från Slovakien. Trea blev ryskan Daria Rogozina. Jackline, som inte hade något hot bakom sig, var tillslut 55,6 sekunder efter i mål. 

Robin Norum hängde till en början bra med i herrarnas lopp över 20 kilometer och var med i den utbrytning som kom efter 20 minuters åkning tillsammans med fyra åkare. Men när nästa fartökning kom kunde inte Robin stå emot utan fick släppa den trio som drog iväg. Robin blev sedan upphämtad av klungan bakom och var med i spurten om fjärdeplatsen men slutade på en nionde plats. 1 minut och 8 sekunder efter segraren Matteo Tanel från Italien. Tvåa blev normannen Amund Korsaeth som blev slagen i spurten av italienaren. Världscupledaren Raimo Vigants från Lettland slutade trea. 

I juniorklassen blev Harald Ekenberg sexa. 2 minuter och 1 sekund efter hemmaåkaren Lauris Kaparkalej som vann.

Resultat

Imorgon avslutas tävlingarna i Lettland med 10/20 kilometer klassisk stil med individuell start.

Skribent: Hanna Seppas
E-post: This is a mailto link

HUVUDPARTNER

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info