Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Malte Jutterdal segrare i rullskidvärldscupen

21 AUG 2021 15:34
När världscuptävlingarna på rullskidor i Estland fortsatte under lördagen med ett masstartlopp i fri stil blev det svenskt överst på pallen i herrarnas juniorklass.
  • Skapad: 21 AUG 2021 15:34

Det slutade med klungspurter i samtliga klasser i det 26 kilometer långa masstartsloppet i fri stil. Malte Jutterdal visade redan i mitten på loppet att han ville vara med och slåss om segern i herrarnas juniorklass då han försökte rycka ifrån de övriga. Men på den relativt platta banan är det svårt att gå ifrån de övriga och det slutade med en spurt där även gårdagens sprinttrea Ludvig Berg fanns med. Malte tog rygg på gårdagens segrare vilket visade sig vara ett bra val och kunde sedan avancera till seger knappt föra estländarna Steve Vahi och Anders Veerpalu på andra respektive tredje plats. Ludvig slutade på en 18:e plats, 18,4 sekunder efter Malte.

I herrarnas seniorklass fick Erik Silfver inte riktigt till det med positionen på slutet utan slutade på en åttande plats, 3,5 sekunder efter italienaren Matteo Tanel som vann loppet 0,5 sekunder före Ilia Bezgin från Ryssland och 0,8 sekunder före Ivan Anisimov också han från Ryssland. 

Jacline Lockner och Hanna Abrahamsson var med i tätklungan i damernas lopp. Men kunde inte vara med och slåss om de främsta placeringarna på slutet. Tjeckiskan Sandra Schuetzova vann före Natalia Nepryaeva från Ryssland på andra plats och Elisa Sordello från Italien på tredje plats. För svenskorna blev det bäst placering för Hanna som kom på en 14:e plats, 3,0 sekunder efter Schuetzova. Jackline slutade 22:a 13,1 sekunder från segrarinnan. 

Resultat

Imorgon avslutas tävlingarna i Estland med 10/15 kilometer klassisk stil med individuell start på rullskidbanan i Otepää.

Skribent: Hanna Seppas
E-post: This is a mailto link

HUVUDPARTNER

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info