Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Seger till Linn Sömskar i supersprinten

23 JUL 2021 21:45
Idag inleddes världscupen på rullskidor i slovakiska Banská Bystrica med en 200 meter lång sprinttävling. Tävlingen arrangerades centralt i staden och det var en stor publik på plats för att följa tävlingarna.
  • Skapad: 23 JUL 2021 21:45

Linn Sömskar levde upp till favoritskapet och knep segern med en knapp marginal före hemmaåkaren Alena Prochazkova. I kvalet var Linn 0,22 sekunder efter Prochazkova på en andra plats men i finalen visade Linn vem som vara bäst efter ett jämnt lopp där slovakiskan hade en knapp ledning fram tills det var 25 meter kvar då Linn tog över kommandot och kunde skära mållinjen först. Tjeckiskan Sandra Schuetzova blev trea. Den andra svenska deltagaren, Jackline Lockner slutade på en femte plats.

I herrklassen blev båda svenskarna utslagna i åttondelsfinalen. Alfred Buskqvist slutade på en elfte plats och Erik Silfver blev tolva. Vann gjorde den italienska sprintspecialisten Emanuele Becchis före Raimo Vigants från Lettland. Norske Jostein Olafsen blev trea. 

 

Resultat

Imorgon eftermiddag fortsätter tävlingarna med masstart i fri stil.

Det svenska laget på plats i Slovakien
Det svenska laget som är på plats i Slovakien. Från vänster Linn Sömskar, Jackline Lockner, Alfred Buskqvist och Erik Silfver.

Skribent: Hanna Seppas
E-post: This is a mailto link

HUVUDPARTNER

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info