Hoppa till sidans innehåll

Victor "VÖN" Öhling Norberg


Namn: Victor "VÖN" Öhling Norberg
Ålder: Född 1990
Klubb: Funäsdalens SLK
Favoritbana: Val Thorens
Ålder för skicrossdebut: 20 år
Favoritlåt just nu: Jay Z – f*ckwithmeyouknowigotit
Bästa maträtten: Oxfilé med ugnsrostade rotfrukter

Victor är stabil i världstoppen och slutade 1:a (2014), 2:a (2015) och 4:a (2016) i den totala världscupen. I mars 2017 tog Victor VM-guld!

Efter skicrossäsongen ser Victor fram emot sommarens golfrundor. Men när det gäller att koppla av från all sport plockar han gärna fram mobilen för att fördriva tiden med något spel. Annars är det mest Instagram och Facebook som gäller, när mobilen väl är framme. Förutom Skicross Challenge rekommenderar Victor appen BeyondPod, för att hålla ordning på alla favoritpodcasts.

När man åker skicross har man inte råd att göra några misstag. Du kan vara i ditt livs form, men om du tappar fokus i en tiondels sekund kan loppet vara kört. Och det är just där utmaningen ligger – att få allting att stämma när man står redo vid startgrinden.

Alla skicrossbanor är olika. Vissa är snabba med stora hopp och långa svepande svängar. Andra är mer tekniska med snävare kurvor. Om man ska bli bäst i världen måste man kunna behärska båda typer och man måste vara allsidigt tränad.

Utöver fysisk styrka krävs även att du är mentalt förberedd. Inför tävlingar är jag alltid lugn och fokuserad – men också fast bestämd på att vinna.

 

Victors hemsida
Följ Victor på Facebook

Uppdaterad: 27 SEP 2018 14:28

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info