Hoppa till sidans innehåll

Anna Holmlund har flyttats till vårdavdelning

2017-01-09 17:56
Efter 11 dygn på neurointensivvårdsavdelningen vid Karolinska Sjukhuset i Solna, har Anna Holmlunds tillstånd nu förbättrats så att hon har kunnat flyttas till en intermediärvårdsavdelning.
  • Uppdaterad: 2017-04-25 12:31

Anna drabbades tidigt av en lunginflammation, från vilken hon nu har återhämtat sig väl tack vare snabbt insatt effektiv behandling och hennes goda fysiska grundtillstånd. Hon andas nu själv utan hjälp från respirator och all sövande medicinering har tagits bort. Därför har hon nu flyttats till en intermediärvårdsavdelning, en avdelning där patienter som kräver något mindre intensiv behandling vårdas.

– Fysiskt är Annas tillstånd stabilt, men hon har ännu inte återfått medvetandet. Upprepade avbildande undersökningar av hjärnan har gjorts och inga nya blödningar har konstaterats eller andra försämringar tillstött, säger Jakob Swanberg, landslagsläkare.

Behandlingen av Anna fortsätter och det går i dagsläget inte att utfärda någon individuell prognos utan man avvaktar den fortsatta utvecklingen.

Ny information skickas ut så snart vi har något mer att berätta.

Bakgrund
Det var under en träning i italienska Innichen den 19 december som skicrossåkaren Anna Holmlund kraschade svårt och slog i huvudet så kraftigt att hon förlorade medvetandet. Efter vård på sjukhus i Bolzano flögs hon för vidare behandling till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna för vidare behandling.

För medicinska frågor kontakta
Jakob Swanberg, landslagsläkare skicross
E-post: This is a mailto link

Övriga frågor besvaras av
Joar Båtelson, sportchef skicross
E-post: This is a mailto link

Skribent: SSF

HUVUDSPONSOR

PRESENTING SPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Världscup i skicross Idre Fjäll
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info