Hoppa till sidans innehåll

Positiv utveckling för Anna Holmlund

2017-05-18 10:40
Skicrossåkaren Anna Holmlund som fortfarande vårdas på Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken vid Danderyds sjukhus gör glädjande framsteg.
  • Uppdaterad: 2017-05-18 13:52

Anna genomgår en intensiv rehabilitering på Danderyds sjukhus för den svåra hjärnskada hon ådrog sig i samband med olyckan som skedde under träning i italienska Innichen den 19 december 2016. Skadan blev allvarlig och kommer att ge Anna betydande funktionsnedsättningar, vilka är dock för tidigt att spekulera i än.

Under den senaste månaden har vi sett att Anna har förbättrats och det är med stor glädje vi konstaterar att det nu går att kommunicera med henne och att vi även får enkla verbala svar.

– Träningen fortgår mycket ambitiöst med väl avvägda träningspass. Men det går ändå inte att med säkerhet säga om eller när ytterligare förbättringar kommer ske, säger skicrosslandslagets läkare Jakob Swanberg.

Anna känner igen sin familj och sina vänner och hon gläds över släktingar och kamrater som besöker henne.

– Om allt går enligt planerna kommer Anna att skrivas ut från Danderyds sjukhus i juli 2017. Hon kommer då flytta till hemstaden Sundsvall där boende samt fortsatt vård och rehabilitering nu förbereds, säger Joar Båtelson, sportchef skicross.

LÄS MER:
Anna Holmlund flyttad till rehabiliteringsklinik på Danderyds sjukhus
Anna Holmlund har flyttats till vårdavdelning
Anna Holmlund medvetslös efter krasch på träning

HUVUDSPONSOR

PRESENTING SPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Världscup i skicross Idre Fjäll
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info